Štrudle sa džemom i kremom
Potrebni sastojci:
- 600 g brašna
- 1/2 kockice kvasca
- 300 ml mlakog mleka
- prstohvat soli
- 6 kašika šećera
- 50 ml ulja
- dva jajeta
- džem, krem i margarin za podmazivanje
U malo mleka staviti dve kašike brašna, dve kašike šećera i pola kockice kvasca. Umutiti žicom i čekati da nadođe. Dodati ostalu količinu mleka, ulja i dva jajeta, prstohvat soli i ponovo žicom umutiti. Lagano dodavati brašno i umesiti testo, srednje tvrdoće. Ostaviti da odstoji oko pola sata. Testo isipati na radnu površinu, izraditi ga i podeliti u četiri jufkice. Svaku od njih razvući, otprilike širine tepsije, premazati margarinom i ređati jednu na drugu. Poslednju ne treba premazati dok se ne razvuče testo debljine oko pola centimetra. Tako razvučeno podeliti ga na dva dela, a oba dela premazati margarinom. Na jednom delu je krem koji, na početku, treba umotati u štrudlu, dok je na drugom delu džem, koji takođe valja umotati kao štrudlu. Ostaviti oko 15 minuta da nadođe, premazati jajetom i peći oko pola sata, na 200 stepeni.
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.