Nedelja, 05.12.2021. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Sistem video nadzora za Mašinsko-saobraćajnu školu Čačak

Čačak, 14. oktobar, 2021. - Karavan  NIS-ovog programa „Zajednici zajedno” nastavlja da obilazi škole širom Srbije. U želji da svojim ulaganjem pospeši razvoj zajednice, ali i pruži podršku obrazovnom sistemu naše zemlje, kompanija NIS je Mašinsko-saobraćajnoj školi  Čačak u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno” obezbedila  sredstva u iznosu od  800,000 dinara. Ovim sredstvima nabavljen je  i ugrađen savremeni sistem video nadzora za školu, čime je omogućena veća bezbednost  učenika i zaposlenih, ali i podignuta  svest o značaju čuvanja školske imovine.

Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka je istakao značaj saradnje grada i kompanije NIS u oblasti društveno odgovornog poslovanja.  „Saradnja NIS-a i Grada Čačka je započela 2013. godine i ovom prilikom se zahvaljujem kompaniji NIS što je odabrala Čačak i što već osam godina uzastopno izdvaja novac koji ulažemo u brojne projekte među kojima su bili uređenje parkova i ustanova kulture. Prošle godine deset škola je dobilo po 800.000 dinara koje su iskoristile za nabavku računarske opreme kao i video nadzora. U Mašinsko- saobraćajnoj školi konkretno, radi se o savremenom video nadzoru koji će značajno doprineti povećanju nivoa bezbednosti i đaka i profesora. Pored ove, NIS je u saradnji sa Gradom Čačkom uložio novac i u još jednu srednju školu, to je Tehnička škola, ali i još nekoliko gradskih škola – Filip Filipović, Ratko Mitrović, Sveti Sava i Tanasko Rajić, ali i dve seoske škole koje imaju više đaka, čime je pokazano da se jednako brine o školama i u gradskom i u seoskom području”, izjavio je Milić.

Dušan Tomić, rukovodilac Sektora veleprodaje Čačak u kompaniji NIS je ovom prilikom izjavo da je ulaganje u zajednicu i mlade prioritet kompanije. „Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku kojoj je naša kompanija obezbedila sredstva za nabavku opreme za video nadzor što će sasvim sigurno doprineti bezbednosti zaposlenih i đaka. Fokus projekta „Zajednici zajedno” je u protekloj godini bio bezbednost škola i digitalizacija nastavnih procesa, i u okviru celog projekta, od 114,5 miliona dinara, osam miliona je usmereno u grad Čačak, odnosno, sredstva su raspoređena na 10 osnovnih i srednjih škola sa ukupno 7.000 đaka. I u budućnosti, kompanija NIS će nastaviti da podržava Čačak kao i sve druge gradove i opštine koji su deo projekta”, istakao je Tomić.

Mirko Lazović, direktor Mašinsko-saobrćajne škole je naveo da će novi video nadzor  zahvaljujući donaciji NIS-a, poboljšati bezbednost učenika i nastavnika škole. „Veoma mi je drago što se promocija projekta „Zajednici zajedno” obeležava baš u našoj školi. Mi smo prošle godine učestvovali u konkursu u cilju unapređenja vaspitno obrazovnog procesa, odnosno, unapređenja sistema video nadzora za našu školu koja ima tri odvojene zgrade, dvorište od preko 9.000 kvadratnih metara i poligon za obuku vožnje za naše učenike. Realizacijom ovog projekta postavili smo 24 savremene kamere na svim bitnim mestima u školi, a imajući u vidu veličinu prostora jasno je koliko će novi video nadzor doprineti bezbednosti kako đaka, tako i nastavnika.„

 

 

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.