Šarena salata
Potrebno je
- 2 srednja patlidžana
- 4, 5 paradajza
- 3 tikvice srednje veličine
- maslinovo ulje
- crni luk (opciono)
- so
- balzamiko sirće
Sve povrće dobro oprati jer se ne ljušti pa iseći na tanje kolutove, da budu približne veličine. Ređati u blago nauljenom plehu tako da kolutovi stoje uspravno. Voditi računa da sud bude dublji jer će povrće puštati vodu. Preliti s malo paradajz soka, posoliti i staviti da se peče četrdesetak minuta u rerni, na srednjoj temperaturi – od 150 do 180 stepeni. U toku pečenja voditi računa da ne ostane „na suvom”. Kada je gotovo ohladiti, preliti balzamiko sirćetom i služiti uz jela od mesa. Sok od povrća iz pleha može da se upotrebi za mariniranje mesa ali kada se ohladi.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.