Ćufte u sosu
Potrebno je
- 250 g mlevenog svinjskog mesa
- 250 g mlevenog junećeg mesa
- glavica crnog luka
- so
- ljuta tucana paprika
- peršun
- biber
- 100 g prezli
- soda bikarbona
Za sos
- 250 ml paradajz soka
- kašika brašna
- malo ulja
- pola patlidžana
- pola tikvice
Mleveno meso dobro pomešati pa dodati glavicu sitno iseckanog crnog luka, prezle, so, biber, peršun i ljutu papriku i malo sode bikarbone. Ostaviti masu da odstoji dva sata u frižideru. Izvaditi i ostaviti još 15 minuta na sobnoj temperaturi, oblikovati ćufte pa peći na teflonu ili pržiti u ulju. Dok je meso u frižideru napraviti sos od paradajza i grilovati povrće na teflonu, po desetak minuta sa svake strane. Služiti s pire krompirom ili barenim pirinčem.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.