Pileće rolnice u sosu od ludaje
Potrebno je:
- 4 šnicle od pilećeg filea
- 500 g bundeve
- 100 ml belog vina
- 100 ml slatke pavlake
- parmezan
- kašičica senfa
- kašičica margarina
- kašičica maslinovog ulja
- so, biber
Izlupati pileće filee tučkom za meso, da se dobiju veće a tanje šnicle, posoliti i pobiberiti. Bundevu iseći na kriške i staviti u pećnicu na 200 stepeni, pa peći dok sasvim ne omekša. Kad se ispeče, ukloniti koru, viljuškom je izgnječiti i naneti tanak sloj na šnicle. Obilno posuti parmezanom, pažljivo urolati i uvezati kuhinjskim koncem. Rolnice uvaljati u brašno i peći na jakoj vatri, na margarinu dok ne porumene sa svih strana. Smanjiti vatru, sipati malo vina i poklopiti. Kuvati oko 10 minuta. Nakon toga dodati slatku pavlaku i senf. Lagano mešati dok se masa ne zgusne u fin kremast umak. Rolnice servirati na kolutovima pečene bundeve posute parmezanom. Uz ovo jelo odlično ide sos od pečuraka.
Recept Jasmina Latinović
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.