Bundeva s pilećom džigericom
Potrebno je:
- 500 g bundeve
- 320 g pirinča
- 280 g pileće džigerice
- 40 g parmezana
- 80 g margarina
- 2 kašike konjaka ili vinjaka
- 1 l pileće supe (kocka)
- 1 glavica crnog luka
- pola čaše belog vina
- muskatni oraščić
- so, biber
U odgovarajući sud istopiti pola količine margarina i propržiti sitno seckan crni luk. Dodati bundevu isečenu na kockice (može i rendana na krupno rende), posoliti i pobiberiti. Dodati pirinač, kratko propržiti, zaliti vinom i nastaviti s kuvanjem na tihoj vatri. Povremeno dolivati kutlaču supe, mešajući.
Očistiti džigericu, tanko je iseći. Svako parče uvaljati u brašno i propržiti na preostalom margarinu. Preliti konjakom, posoliti, pobiberiti i dinstati 2–3 minuta. U gotov rižoto umešati parmezan, pa ga poslužiti uz džigericu, malo muskatnog oraščića i aromatičnog bilja.
Recept Jasmina Latinović
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.