Lazanje od bundeve
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih kora za lazanje
- 1 manja bundeva
- 1 paradajz
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kačkavalja
- 2–3 čena belog luka
- 2 dl mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika margarina
- 1 kašika brašna
- 500 ml supe (kocka)
- malo muskatnog oraščića
- so, biber
Crni i beli luk, paradajz i bundevu iseći na što sitnije kocke, pa propržiti na zagrejanom ulju. Naliti polovinom supe i dinstati na tihoj vatri. Posoliti, pobiberiti. Za bešamel-sos zagrejati margarin, umešati brašno, malo propržiti pa naliti mlekom neprestano mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Kuvati oko 10 minuta, posoliti i pobiberiti po ukusu. Nauljiti pleh i naizmenično ređati kore za lazanje, bešamel-sos i pripremljeno povrće. Završiti korom, preliti ostatkom supe i bešamel-sosa te obilno posuti narendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj pećnici 15 minuta.
Recept Jasmina Latinović
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.