Petak, 28.01.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Predstavljen udžbenik ruskog jezika „Ni puha ni pera“

(Фото НИС)

Savremeni udžbenik ruskog jezika „Ni puha ni pera!“, prvi te vrste u Srbiji, namenjen brzom savladavanju početnog nivoa ruskog jezika za odrasle, promovisan je večeras na Filološkom fakultetu u Beogradu. Izdavač je Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji, a izdavanje je podržala kompanija NIS.

Udžbenik ruskog jezika „Ni puha ni pera!“ rađen je na savremen način, po ugledu na aktuelne udžbenike stranih jezika, sa modernom i inovativnom metodom učenja. Korišćenjem udžbenika „Ni puha ni pera!“, na zanimljiv i slikovit način, kroz upoznavanje kulturoloških sličnosti i razlika između Srbije i Rusije, korisnik će u potpunosti savladati početni nivo ruskog jezika, a u sticanju komunikativnih sposobnosti pomoći će mu brojni primeri iz porodičnog, studentskog i poslovnog okruženja, ali i svakodnevnog života u Rusiji.

Dekan Filološkog fakulteta u Beogradu Iva Draškić Vićanović rekla je ovom prilikom da Katedra slavistike ima veoma dugu tradiciju i da joj je nedostajao upravo ovakav, savremen udžbenik, izrađen modernom metodom, koji dobro komunicira sa mladim ljudima.

Upravnik Katedre za slavistiku Dalibor Sokolović naveo je da se iz iskustva može reći da je udžbenik veoma koristan i praktičan za korišćenje.

Savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a Snežana Lakićević istakla je da je udžbenik „Ni puha ni pera!“ produkt optimizma, znanja i sinergije najznačajnijih institucija u zemlji.

„Sa jedne strane tu je Univerzitet u Beogradu, zatim Univerzitet u Novom Sadu, kolege iz srednjih škola u kojima se izučava ruski jezik, Akademija umetnosti, Rusko geografsko društvo i  naravno NIS, koji su radili sa jednom posebnom energijom i entuzijazmom, koje mogu imati samo ljudi koji vole ono što rade“, navela je Lakićevićeva.

U ime izdavača prisutnima se obratio direktor Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji Miroljub Milinčić, koji je rekao da je udžbenik nastao kao sinergija dve velike kuće, kompanije NIS i Filološkog fakulteta.

„Drago nam je da smo u društvu ovako velikih kompanija i uglednih institucija i daćemo svoj doprinos da se ovaj udžbenik nađe u svim delovima regiona, a već se nalazi u nekoliko obrazovnih institucija u Rusiji“, kazao je Milinčić.

Deo autorskog tima sa ovog fakulteta, Jelena Ginić i Bojana Sabo, predstavile su prisutnima sadržaj udžbenika i njegove glavne celine, a posebno su istakle činjenicu da do sada nije postojao udžbenik za učenje ruskog jezika prilagođen srpskom govornom području.

Saradnja kompanije NIS i Filološkog fakulteta u Beogradu traje već devet godina, praktično od osnivanja programa „Energija znanja“, putem kojeg NIS sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji, regionu i Ruskoj Federaciji.

Promotivni tekst

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.