Supe i čorbe koje greju kad je hladno vreme
Kada dođu hladni dani nema ništa bolje od vrele činije supe. Na kraju krajeva, postoji razlog zašto se jesen i zima zove sezona supa. Bez obzira da li više volite grašak, pečurke, krompir ili zeleno povrće, postoji mnogo zimskih supa koje će zagrejati vašu prohladnu dušu u hibernaciji.
Izaberite jednostavan recept koji se krčka na šporetu nekoliko sati ili onaj koji možete da postavite i zaboravite u loncu. Bez obzira šta odlučite da probate, ove supe će vam biti prijatne tokom cele zime.
Supa na italijanski način
Potrebno je: 1,5 l pileće supe, sitno iseckana glavica crnog luka, 2 kašičice seckanog belog luka, 2 rendane šargarepe, 2 stabljike celera, 500 ml paradajz sosa, 250 g sitnih testenina, 250 smrznutog kukuruza, 250 g sitno seckanog kelja, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte sitno seckani crni i beli luk, šargarepe i celer i dinstajte pet minuta. Potom umešajte pileću supu i paradajz sos, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi 15 minuta. Dodajte testenine, kukuruz i seckani kelj. Posolite i pobiberite, promešajte i kuvajte još 10-15 minuta, dok testenina ne omekša.
Crvena supa
Potrebno je: 2 kašike maslinovog ulja, 1 veliki luk iseckan, seckana crvena paprika, so i biber, 2 velika čena belog luka, malo svežeg đumbira, 2 kašike korijandera, malo mlevenog kima, 500 ml pasiranog paradajza.
Priprema:
Zagrejte ringlu na srednjoj temperaturi. Dodajte ulje, zatim luk, biber i pola kašičice kašičice soli. Kuvajte poklopljeno, povremeno mešajući dok ne omekšaju sastojci. U međuvremenu, sitno narendajte beli luk i đumbir. Dodajte luku i kuvajte, mešajući najmanje jedan minut. Dodajte korijander i kim , a zatim i pasirani paradajz. Pojačajte toplotu i neka dođe do tačke ključanja. Smanjite odmah na laganu vatru i kuvajte delimično poklopljeno deset minuta.
Supa od bundeve i kurkume
Potrebno je: dve i po kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, veliki luk krupnije isečen, kocka za supu, srednja bundeva oljuštena, 2 srednje šargarepe isečene na komade, dve i po kašičice kurkuma, so i biber po ukusu, 2 kašike kokosovog mleka
Priprema:
Zagrejte dve kašike ulja u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte luk i kuvajte poklopljeno, povremeno mešajući. U međuvremenu, pomešajte kocku za supu sa šest šoljica ključale vode mešajući dok se ne rastvori. Dodajte bundevu, šargarepu, kurkumu, biber i kuvajte mešajući najmanje jedan minut. Dodajte rastvoren bujon i kuvajte do ključanja, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok povrće ne omekša, između 15 do 25 minuta. Izmiksirajte supu štapnim mikserom i dodajte kokosovo mleko. Po želji pospite kurkumu i biber začine koji će vas momentalno zagrejati.
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.