Riba u vinu
Potrebno je:
- 3 očišćene pastrmke
- 100 g slanine
- 2 šargarepe
- pola glavice celera
- beli luk
- 2 dl crnog vina
- ulje
- veza peršunovog lišća
- suvi začin
- so
- ruzmarin
Ribu očistiti i oprati. Povrće i slaninu iseći na sitne komade pa propržiti na ulju. S tom smesom napuniti pastrmku. Nauljiti i pržiti je potom na vrelom ulju, po nekoliko minuta s obe strane da porumeni. Da se ne bi izlio nadev iz ribe, probosti je čačkalicama. Prženu ribu potom ocediti i staviti u odgovarajući sud, preliti vinom i preko iseckanim peršunovim lišćem. Začiniti i ohladiti.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.