Rižoto s vinom
Potrebno je:
- 400 g oblog pirinča
- 100 g tvrđeg žutog sira (kačkavalja ili trapista)
- 70 g rendanog parmezana
- 100 g grilovanih pečuraka
- 1 glavica luka
- 1 čaša belog vina
- 30 g maslaca
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- so, biber
- jestivo cveće i grančica ruzmarina za ukras
Iseckati luk i propržiti na maslacu, pa dodati opran pirinač. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Naliti čašom vina i mešati dok tečnost ne ispari. Naliti vodu i dokuvati pirinač. Smanjiti vatru, u rižoto ubaciti parmezan i žuti sir iseckan na kockice, pa mešati nekoliko minuta dok se sir ne istopi. Sipati u zasebne posude, služiti sa seckanim pečurkama, paprikom i šargarepom (sirovom ili barenom). Ukrasiti jestivim cvetom i grančicom ruzmarina.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.