Voćna torta
Potrebno je:
- 300 g sezonskog voća
- 1 čaša šećera
- 3 jajeta
- 1 vanilin-šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta ili kiselog mleka
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1–2 kašike šećera
- 1 slatka pavlaka
- sveže ili sušene latice jestivog cveća za ukras
Umutiti jaja mikserom, dodati šećer i vanilin-šećer. Sipati ulje i jogurt i dobro sjediniti masu. Dodati brašno pomešano s praškom za pecivo. Voće posuti šećerom i lagano izmešati, kako bi se sa svih strana uvaljalo. Sipati pola mase u manju tepsiju obloženu pek papirom, pa staviti u zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni pet minuta. Izvaditi tepsiju iz rerne i ravnomerno posuti zašećerenim voćem, da ostane po sredini kolača, a zatim preliti ostatkom testa i vratiti u rernu da se dopeče još 20–25 minuta. Gotovu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom, posuti laticama cveća (može i sušenim) i služiti.
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.