Četvrtak, 01.12.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Bi­nić sa­slu­šan o na­me­šta­nju utakmica

Дра­ги­ша Би­нић (Принт­скрин)

Vi­še jav­no tu­ži­la­štvo u Be­o­gra­du na­sta­vi­će da­lje pro­ve­re na utvr­đi­va­nju svih či­nje­ni­ca i okol­no­sti u ve­zi sa na­vo­di­ma Dra­gi­še Bi­ni­ća, biv­šeg čla­na Iz­vr­šnog od­bo­ra Fud­bal­skog sa­ve­za Sr­bi­je, po­vo­dom nje­go­vih sa­zna­nja o na­me­šta­nju fud­bal­skih utak­mi­ca, re­če­no je za „Po­li­ti­ku” u Vi­šem jav­nom tu­ži­la­štvu. Bi­nić je, ina­če, ju­če u Po­seb­nom ode­lje­nju za su­zbi­ja­nje ko­rup­ci­je Vi­šeg jav­nog tu­ži­la­štva u Be­o­gra­du is­pi­tan u svoj­stvu gra­đa­ni­na u ve­zi sa svo­jim sa­zna­nji­ma o na­me­šta­nju utak­mi­ca, o ko­ji­ma je go­vo­rio u emi­si­ji „Spor­tlajt” emi­to­va­noj 9. sep­tem­bra.

„Tu­ži­la­štvo je for­mi­ra­lo pred­met u ovom slu­ča­ju ka­ko bi se pro­ve­ri­li na­vo­di iz­ne­ti u po­me­nu­toj emi­si­ji, jer uka­zu­ju na ko­rup­tiv­ne rad­nje”, sa­op­šte­no je iz tu­ži­la­štva.

Bi­nić je, pod­se­ti­mo, is­pri­čao da je svo­je­vre­me­no bio oba­ve­šten o to­me da će dva su­per­li­ga­ša od­i­gra­ti na­me­šte­nu utak­mi­cu, ali da je bio pot­pu­no ne­mo­ćan da to spre­či iako je bio za­du­žen za re­gu­lar­nost tak­mi­če­nja.

U pi­ta­nju je bio meč iz­me­đu su­bo­tič­kog Spar­ta­ka i Rad­nič­kog iz Ni­ša iz se­zo­ne 2017–2018. go­di­ne, ko­ji je za­vr­šen po­be­dom do­ma­ći­na re­zul­ta­tom dva pre­ma nu­la.

Za­ni­mlji­vo je da je zbog uče­šća u na­me­šta­nju utak­mi­ce uhap­šen su­di­ja ovog me­ča Sr­đan Ob­ra­do­vić. Iako je bio pri­ve­den zbog sum­nje da je zlo­u­po­tre­bio slu­žbe­ni po­lo­žaj i pra­vo­sna­žno osu­đen na go­di­nu da­na za­tvo­ra, pre­su­dom Vr­hov­nog ka­sa­ci­o­nog su­da, oslo­bo­đen je od­go­vor­no­sti za ovo kri­vič­no de­lo. Op­tu­žni­com Po­seb­nog ode­lje­nja Vi­šeg jav­nog tu­ži­la­štva u No­vom Sa­du, Ob­ra­do­vić se te­re­tio da je ne­za­ko­ni­to po­stu­pio 13. ma­ja 2018. go­di­ne, ka­da je na utak­mi­ci iz­me­đu Spar­ta­ka iz Su­bo­ti­ce i Rad­nič­kog iz Ni­ša do­su­dio pe­nal za do­ma­ći­ne i ta­ko ga fa­vo­ri­zo­vao.

U od­lu­ci Vr­hov­nog ka­sa­ci­o­nog su­da ko­ji je usvo­jio Za­kon za za­šti­tu za­ko­ni­to­sti Ob­ra­do­vi­će­vog bra­ni­o­ca Go­ra­na Ka­va­da­re­vi­ća, na­vo­di se da Ob­ra­do­vi­ću ni­je mo­glo da se su­di za zlo­u­po­tre­bu slu­žbe­nog po­lo­ža­ja jer on kao fud­bal­ski su­di­je ni­je mo­gao da ima ovaj sta­tus u kri­vič­no­prav­nom smi­slu.

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.