Zapečena boranija s jajima
Potrebno je:
- 1 kg boranije
- 2 glavice crnog luka
- 200 g kobasice
- pola veze svežeg peršuna
- 1 kašika masti ili ulja
- 3 jajeta
- 3 dl mleka
- so
Boraniju oprati i odstraniti krajeve. Luk iseckati sitno. Zatim na ulju ili masti propržiti luk s jednom kašičicom soli. Kada luk postane staklast, dodati boraniju i decilitar vode. Dinstati dok boranija ne omekša, oko pola sata. Za to vreme u drugom tiganju propržiti kobasicu isečenu na manje komade. U boraniju dodati iseckan peršun. Polovinu boranije sipati u vatrostalnu činiju, preko rasporediti kobasice s masnoćom koju su pustile, pa ostatak boranije. Za preliv – tri jajeta razmutiti viljuškom i dodati mleka i tečnost koju je pustila boranija prilikom dinstanja. U to dodati kašičicu soli i preliti preko boranije. Peći na 200 stepeni oko jedan sat da boranija dobije lepu koricu. Umesto kobasice može se uzeti i dimljena slanina.
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.