Utorak, 07.12.2021. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Ni­sam na ve­zi sa Še­še­ljem

Ni­sam ja ni na ka­kvoj ve­zi sa Vo­ji­sla­vom Še­še­ljem, ni­ti sam nje­go­va ve­za sa vla­šću, ni­ti sam raz­log što se To­mi­slav Ni­ko­lić po­sva­đao sa svo­jim ku­mom, ka­že za „Po­li­ti­ku” Dra­gan Mar­ko­vić Pal­ma, pred­sed­nik Je­din­stve­ne Sr­bi­je, po­vo­dom tvrd­nji li­de­ra na­pred­nja­ka da se „Pal­ma re­dov­no ču­je sa Še­še­ljem”.

Kad ste se po­sled­nji put ču­li, od­no­sno kad vas je Še­šelj po­sled­nji put zvao?

Zvao me je pre dve go­di­ne, tač­ni­je pre 16 me­se­ci, da me pi­ta ho­ću li da iza­đem na iz­bo­re sa SRS-om na za­jed­nič­koj li­sti. Tra­žio sam dva da­na da raz­mi­slim, a kad me je po­no­vo zvao re­kao sam da pri­sta­jem, ali da ho­ću pet po­sla­ni­ka i da u na­zi­vu li­ste bu­de Je­din­stve­na Sr­bi­ja. Še­šelj je to pri­hva­tio, ali je on­da ona nji­ho­va Otadž­bin­ska upra­va to od­ba­ci­la i ja sam oti­šao u ko­a­li­ci­ju sa SPS-om.

Ot­kud on­da ova pri­ča o va­šim raz­go­vo­ri­ma i ka­kav je vaš od­nos sa Še­še­ljem?

Go­spo­din To­mi­slav Ni­ko­lić, mo­žda, u me­ni vi­di ne­ko­ga ko mu je po­li­tič­ka kon­ku­ren­ci­ja, pa za­to to go­vo­ri, a i sam zna da ni­je ta­ko. Ja To­mi­sla­vu Ni­ko­li­ću že­lim sve naj­bo­lje. Nje­gov pro­blem je, me­đu­tim, ka­ko će on gra­đa­ni­ma da ob­ja­sni šta je ra­dio 18 go­di­na sa Vo­ji­sla­vom Še­še­ljem. Ni­su oni bi­li brač­ni par, pa osta­li u bra­ku 18 go­di­na sa­mo zbog de­ce, po si­ste­mu dok de­ca od­ra­stu, pa da se raz­ve­de­mo. Što se mog od­no­sa pre­ma Še­še­lju ti­če, ja na nje­ga gle­dam kao Sr­bin i kao čo­vek ko­ji ži­vi u Po­mo­rav­skom okru­gu i kao čo­vek ko­ji je gle­dao sva su­đe­nja u Ha­škom tri­bu­na­lu. Da­kle, ja na Še­še­lja sa­da ne gle­dam kao na pred­sed­ni­ka SRS-a ne­go kao na Sr­bi­na ko­me do­vo­de la­žne sve­do­ke da sve­do­če, a on ih do­ka­zi­ma raz­bi­ja.

Vi i Še­šelj ni­ste baš bi­li pri­ja­te­lji, če­sto ste se na­pa­da­li u par­la­men­tu, ali ste vi, ipak, Še­še­lju, par go­di­na pre od­la­ska u Hag, obe­ća­li da će­te mu sva­kog me­se­ca da­va­ti 1.000 evra ako ta­mo ode...

Se­ćam se to­ga. Obe­ćao sam mu to baš u ovom hod­ni­ku u par­la­men­tu, imam i sli­ku tog raz­go­vo­ra. On je me­ne pi­tao ho­ću li mu po­ma­ga­ti, ako ode u Hag, a ja sam mu re­kao da je on voj­vo­da jag­nje­ćih bri­ga­da, ali da ću mu, ako ne daj bo­že ode, po­mo­ći. Ni­je tra­žio mo­ju po­moć, osim ono­ga što smo mi na TV Pal­mi plus, či­ji sam ja osni­vač, ali ne vi­še i vla­snik, ra­di­li. Da­kle, emi­to­va­li smo sve što se ti­če nje­go­ve od­bra­ne i iz­ja­ve lju­di, ko­ji su go­vo­ri­li na sku­po­vi­ma po­vo­dom nje­go­vog su­đe­nja. I to je, na ne­ki na­čin, bi­la mo­ja po­moć Še­še­lju.

M. Če­ke­re­vac

Komentari5
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.