Četvrtak, 06.10.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Pravila korišćenja

Pravila korišćenja

Dobrodošli na portal www.politika.rs (u daljem tekstu: Politika Online) zvaničnu prezentaciju “Politike Newspapers and Magazines” d.o.o. (u daljem tekstu: PNM). PNM vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala pod uslovima koji se navode u daljem tekstu. Svakim pristupom portalu Politika Online ili bilo kom njegovom delu ili podsajtovima PNM, smatra se da je korisnik upoznat sa svim pravilima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korišćenja ovih veb strana, kao i da ih u celosti prihvata.

AUTORSKA PRAVA 

”Politika novine i magazini” d.o.o. (PNM) vlasnik je autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) koji su objavljeni u štampanom ili u elektronskom izdanju (www.politika.rs) dnevnog lista ”Politika”

Prenošenje tekstova ili delova tekstova, dozvoljeno je samo u obimu od maksimalno 600 slovnih znakova i to ISKLjUČIVO SA POČETKA TEKSTA -  osim u slučaju kad je sa uredništvom dnevnog lista «Politika» postignut dogovor o drugačijim uslovima.

Prilikom ovakvog prenošenja obavezno je navođenje izvora (izvor: ”Politika”) ispod naslova, i stavljanje linka na kraju sa usmerenjem na originalni tekst, naznakom ”ceo tekst pročitajte na”: (link).

U slučaju prenošenja teksta ili informacija iz teksta, kao i fotografije suprotno navedenim pravilima, PNM zadržava pravo da, u skladu sa Zakonom,protiv prekršioca pokrene sudski postupak radi zaštite autorskih i drugih srodnih prava i nadoknade štete. 

 

PNM će odmah razmotriti primedbe posetilaca koji smatraju da im je objavljivanjem sadržaja na portalu povređeno sopstveno autorsko pravo. U slučaju da se utvrdi da se radi o povredi autorskih prava, tekst, fotografija i dr. biće skinuti sa portala.

KOMENTARI POSETILACA
Kad je reč o interaktivnim sadržajima (komentarima posetilaca), PNM zadržava pravo da ne objavi sadržaje kojima se povređuje privatnost nekog lica, uvredljive sadržaje kao i sadržaje koji su u suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom informisanju. PNM ne odgovara za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.

LINKOVI NA DRUGE VEB STRANICE
PNM ne snosi odgovornost za sadržinu veb stranica izvan svog portala. 

OGLAŠAVANjE
PNM nije odgovorna ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu, jer se radi o poslovnom odnosu između posetioca portala i oglašivača.

IZMENE I DOPUNE
PNM može u svako doba izmeniti dopuniti Pravila.


Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.