Meni

Beograd

Čik projuri žutom kroz crveno

Kamere koje registruju saobraćajne prekršaje za prvih devet sati rada zabeležile su 101 nedozvoljenu vožnju žutom trakom, pet prolaska kroz „zatvoreni semafor” i dva prekoračenja brzine

Komandni centar koji koordinira rad ovog sistema smešten je Ljermontovljevoj ulici Foto D. Jevremović

Bela koverta, slična onoj u kojoj se nalaze računi za „Infostan”, četiri fotografije vozila, s naznačenim vremenom i mestom ogrešenja o saobraćajne propise, uz poziv da se jave u policijsku stanicu, stizaće od danas na adrese vozača koji naprave prekršaj u nekoj od 14 „zoni odgovornosti” kamera koje registruju saobraćajne prekršaje.

Za prvih devet sati funkcionisanja, kamere su zabeležile 101 nedozvoljenu vožnju žutom trakom, pet prolaska kroz crveno i dva prekoračenja brzine.

Komandni centar koji koordinira rad ovog sistema smešten je Ljermontovljevoj ulici, a rad kamera prati nekoliko operatera. „Svevideće oči” podešene su tako da vozilo koje načini prekršaj „zumiraju i zamrznu” na fotografiji.

– Kamere su za sada specijalizovane za određene prekršaje, kasnije će registrovati i druge prestupe poput nepropisnog preticanja i prestrojavanja – kaže Slaviša Matić, načelnik odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja u Upravi saobraćajne policije. On ističe da interes policije nije da puni budžet, već da se bezbednost građana podigne na viši nivo i smanji broj poginulih i povređenih.

Kazna za nedozvoljenu vožnju žutom trakom je 5.000 dinara. Za prolazak kroz žuto i crveno svetlo kazna je od 15.000 do 30.000 dinara ili zatvor od 30 dana, šest kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom najmanje tri meseca. Za vožnju žutom trakom plaća se mandatna kazna, a za nedozvoljenu brzinu kazna zavisi od toga za koliko je prekoračeno ograničenje.

– Na fotografijama koje se „izvuku” iz video zapisa moraju se jasno videti faze prekršaja. Na primer, kod prolaska kroz crveno bitno je da se vidi da je vozilo bilo pre zaustavne linije ispred semafora kada je upaljeno crveno svetlo, na drugoj da je u raskrsnici i na trećoj da je vozač prošao kroz ukrštanje ulica. Na svim fotografijama naznačen je protok vremena, kao i koliki je zaustavni put – objašnjava Matić.

B. Vasiljević

-----------------------------------------------

Kamere specijalizovane za određene vrste prekršaja

Vožnja žutom trakom

Brankov most – gradska strana

Brankov most – novobeogradska strana

Bulevar despota Stefana

Bulevar vojvode Mišića

Prolazak kroz crveno

Tošin bunar – Zagrebački put

Bulevar Nikole Tesle – Trešnjin cvet

Bulevar Mihajla Pupina – Ušće

Trg Nikole Pašića – Vlajkovićeva

Ustanička br. 19

Prekoračenje brzine

Bulevar Nikole Tesle – Ušće

Omladinskih brigada – Jurija Gagarina

Jurija Gagarina – Žrtava antifašističke borbe

Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Topčiderski venac

Bulevar Mihajla Pupina – Palata „Srbija”

 ---------------------------------------------

Ni sitan prekršaj za spas iz kolapsa

Na liniji od Trga Nikole Pašića, preko Brankovog mosta, Tržnog centra „Ušće” i Palate „Srbija”, juče oko 14 sati, kao i uvek, automobili su se zaglavili u nesnosnoj gužvi. U zagušenju kakvo rano popodne vlada na toj deonici svakako se ne otvara „pista” za preterano ubrzavanje, ali ovog puta niko nije ni menjao trake kako mu padne na pamet i nezakonito krčio sopstvenu stazu kroz krkljanac. Vozači autobusa nisu morali da strepe da će im neka kola naglo uleteti u žutu traku da bi se iskobeljala iz gužve, motocikliste nije stalno držala bojazan da će ih četvorotočkaš sa nervoznim gazdom iznenada iseći kada pod gasom izleti iz svoje kolone i ubaci se u prazan prostor.

Od juče, osim ove četiri tačke, kamere pokrivaju deset najprometnijih drumskih čvorišta i snimaju svaki prekršaj. Vozači koji su zapali u gužvu više ne mogu da se osvrnu i, ako na vidiku nema nijednog policajca, „udare” kako im padne na pamet samo da bi se što brže dokopali čistine. Nastave li tako da se spasavaju saobraćajnih zagušenja, kamere će zabeležiti njihovu registraciju, a onda prijava stiže na kućnu adresu. Digitalnim saobraćajcima ništa ne promiče i svakog prekršioca umeju da nađu, koliko god brzo da je pobegao.

Vozači, što je i očekivano za prve dane novog sistema nadzora, kao da više brinu za to što sami neće smeti da krše zakon, nego što su zahvalni policiji na tome što je saobraćaj konačno predvidljiv. Malo ko je pokazao olakšanje zbog toga što više niko neće moći da „kreativnim” prosecanjem gužve pretvori zastoj u potpuni lavirint u kojem se svako migolji i „istrčava” kako mu je najzgodnije.

– Naravno da ću paziti kako vozim, pa neću im valjda dopustiti da me oderu za 30.000 dinara? Bolje bi im bilo da šire ulice i prave nove umesto što nas još više ograničavaju – doviknuo je ekipi „Politike” vozač na semaforu u Ulici Milentija Popovića, blizu „Ušća”.

Ni njegov sapatnik malo dalje, u Ulici španskih boraca, takođe zaglavljen na semaforu, nije bio mnogo blagonakloniji prema novim merama bezbednosti.

– Razumem da me kažnjavaju ako napravim nesreću i neko bude povređen. Ali, ako napravim neki sitan prekršaj da se iščupam iz gužve i tako rasteretim i sve ostale koji su zapeli sa mnom, zašto da me gone i upadaju mi u kuću – pitao se ovaj vozač.

V. V.

objavljeno: 02.06.2011.

Poslednji komentari

Zemun Beograd | 02/06/2011 14:12

Na potezu Bulevar Nikole Tesle (ispred Usca) svaki dan vidim minimum jedno vozilo koje vozi po TROTOARU!!!! A za to nema kazne? Vazno da je na istom potezu dozvoljena brzina 50km/h - a meni se bar cini da se tu moze bezopasno voziti sa 60 i 70 km/h (nam pesaka, nema stambenih objekata, po dve trake u oba smera ...)

Danko mitrovic | 15/06/2011 10:21

Samo par reci, zanimljivo je da na lokaciji gde kamere kontrolisu prolazak na crveno svetlo, bas tu zeleno odmah postaje zuto! Pa valjda zeleno treba bar 3 puta da trepne i da signal da se usporava polako, a ne ovako sa zelenog na crveno, to je bezobrazluk i pitam se da li i to kamera snima! Drugo od kada traje akcija snimanja ne savesnih vozaca koji ne propustaju pesake na pesackom prelazu od tada se javljaju kontraverze, prvo iz jednog ugla slika izgleda ovako iz drugog onako u nekim slucajevima cak ispada da se auto vozi na 2 tocka mesto na 4. A sto se tice polu automatskog sistema, pa to je namenski uradjeno u cilju zastite pojedinaca i privilegovanih, izmedju ostalog na taj nacin ce MUP stiti sopstvene kolege koji bez ikakvog povoda zbog saobracajne guzve pale rotaciju i voze zutom trakom...u ovoj Srbiji sve se iskvari...

vukasin stevanovic | 20/07/2011 11:39

Sinoc sam slucajno kod usca prosao na crveno..bas da vidim kako sam ispao..

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije