Meni

Beograd

Nadmetanje u besedništvu

U prepunom amfiteatru Pravnog fakulteta za najboljeg učesnika u zadatoj temi proglašen je Marko Kulić, dok je Dragutin Nenezić pobednik u najtežoj kategoriji, improvizaciji

Veliko interesovanje za govorništvo Foto:Z.Anastasijević

Tradicionalno takmičenje u besedništvu studenata Pravnog fakulteta ove godine, privuklo je toliko ljudi da je amfiteatar bio pretesan za sve ljubitelje lepe reči. U žestokoj konkurenciji od 12 učesnika, ukupni pobednik je Stojan Mićović, koji je i prvonagrađeni za slobodnu temu. Najboljim učesnikom u zadatoj temi proglašen je Marko Kulić, dok je Dragutin Nenezić pobednik u najtežoj kategoriji, improvizaciji. On je bio toliko ubedljiv u izlaganju na temu „Srbija – istok na zapadu i zapad na istoku”, da je uspeo publiku da uveri da je Kosovo petnaestak minuta pre njegovog nastupa proglašeno nezavisnim. Dobitnica nagrade „Mladi Evropljanin” je Milica Gvozdenović.

Goste su pozdravili Mirko Vasiljević, dekan Pravnog fakulteta, i Obrad Stanojević, direktor Centra za besedništvo.

Studenti su se nadmetali u slobodnoj temi, zadatoj temi i improvizaciji. Zadate teme bile su „Nevolja ovog sveta je što su mudraci puni sumnje, a budale tako sigurne” misao Bertranda Rasela i „Srcem se pravično vidi. Ono što je suština ostaje nevidljivo očima” teorija Sent Egziperija. Najteži deo takmičenja je improvizacija, jer učesnici dobijaju temu sat vremena pre nastupa.

Žiri su sačinjavali Ljiljana Mrkić-Popović, redovni profesor FDU, Ljiljana Blagojević, prvakinja Narodnog pozorišta, Mirko Vasiljević, dekan, Vladimir Šešlija, predsednik Advokatske komore Srbije, Vojkan Nedić, predsednik Advokatske komore Beograda, Ratomir Damjanović, književnik, i Sima Avramović, profesor Pravnog fakulteta.

B. R.
objavljeno: 28/01/2008

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije