Meni

Fudbal

Karadžić: Antić selektor do 2012!

Predsednik FSS i selektor reprezentacije dogovorili se u Londonu o potpisivanju novog ugovora

Dogovor kuću gradi: Karadžić i Antić prilikom promocije selektora

Od specijalnog izveštača „Sportskog žurnala”

London, 19. novembra – Radomir Antić biće selektor Srbije do 2012. godine! U sredu uveče posle utakmice koju je reprezentacija Srbije dobila u Londonu protiv Južne Koreje, za sto u hotelu „Rojal Garden” seli su Tomislav Karadžić, predsednik FSS i selektor Radomir Antić. Dogovorili su se ljudi koji su vratili veru u srpski fudbal i reprezentaciju u fudbalsku orbitu, a to nam je juče na aerodromu u Londonu iči povratka za Beograd potvrdio i predsednik FSS:

– Imam zadovoljstvo da konstatujem da ćemo pitanje selektora i ugovora sa njim skinuti sa dnevnog reda za jedno duže vreme. Mi koji smo bili na ovoj turneji zadovoljni smo razgovorima i verujem da će takav stav biti donet i na sednici proširenog odbora za hitna pitanja naredne nedelje – rekao je Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

Ugovor Radomiru Antiću trebalo je zvanično da istekne u decembru, ali je i automatski produžen plasmanom na Svetsko prvenstvo što je odagnalo sve sumnje i spekulacije pod kojim uslovima će stari selektor prihvatiti novu ugovornu vernost:

– Samim im što ćemo potpisati ugovor do kraja 2011. prestali su razlozi da se razgovara o uslovima i aneksima koji su bili predviđeni za plasman na Svetsko prvenstvo.

Na pitanje o predviđenim uslovima novog ugovora, Tomislav Karadžić odgovara diplomatski:

– Aneks ugovora trebalo je da definiše nagrade za Svetsko prvenstvo koji nisu bili definisani u prvom ugovoru. Novi ugovor je i to predvideo. U novom ugovoru predviđene su stimulacije za uspeh na Svetskom i eventualne uspehe na Evropskom prvenstvu. Nema nejasnih pitanja i nejasnih članova ugovora. Ako se reprezentacija Srbije plasira na Evropsko prvenstvo, ugovor koji traje do kraja 2011, biće automatski produžen do leta 2012. I tako dalje. Nadam se da ćemo i taj produžiti!

Na pitanje zbog čega je proteklih dana u javnosti došlo do disharmoničnih situacija, Karadžić odgovara:

– Nijedan razlog za to nije postojao, ni sa naše, ni sa selektorove strane. Sve što radimo, radimo na vreme. Bilo koja žurba ili nervoza, nisu bili potrebni, i ovaj novi ugovor i rešavanje aneksa je pre roka.

Dogovorom sa Radomirom Antićem, Tomislav Karadžić je zaokružio seriju projekata FSS za 2009:

– Posle odlaska na SP i izgradnje SC u Staroj Pazovi, potpisivanje novog ugovora smatramo izuzetno važnim poslom. Mislimo da će naš selektor nastaviti posao u stilu kojim ga je i radio. I našoj relativno mladoj reprezentaciji potreban je selektor i strateg kakav je Radomir Antić kako bi sazrevala. Uveren sam da imamo i dobru grupu igrača i odličnog selektora i da sada imamo razloga za optimizam.

Posle dogovora Karadžića sa Antićem, na potezu je FS Srbije:

– Sledeće nedelje organi FS Srbije doneće odluku o potpisivanju ugovora sa novim selektorom i posle toga potpisaćemo ugovor i promovisati novog-starog selektora – zaključio je Tomislav Karadžić.

Telegraf veliča Vidića i Parka

"DejliTelegraf" objavio je juče na dve strane reportažu sa utakmice Južna Koreja – Srbija a sav prostor posvetio je duelima između Nemanje Vidića i Parka. Kapiteni Srbije i Južne Koreje, fudbaleri Mančestera, vodili su žestoke duele kao da se ne poznaju i to je opčinilo Engleze.

Zoran Stojadinović
objavljeno: 20/11/2009

Poslednji komentari

mire  | 19/11/2009 21:05

posle tuznih dana i losih po celu naciju ,konacno lepa vest za svaku pohvalu

Милош Косовац | 19/11/2009 22:48

Антићу верујем, но Карџић ми не делује поверљиво. Напротив, сасвим супротно, да је било прилике без маске је могао да замени Марлон Бранда у филму "Кум". Да ли је Антић пристао на уцене које долазе од фудбалске мафије. А она вели:"Дај убаци овог малог да огра да могу да га скупње продам. Биће и за тебе? Шта нећеш пара?! Добро наћићемо начина да ти ту услугу исплатимо. Ево буди селектор до краја 1911 године." Иначе,како то криза, па одједном договрили су се?! Србија је шампион у корупцији, то су показала најновија истраживања.То што је Џајић оптужен само показује да су главне ајкуле врло, врло активне.

paja pajić | 20/11/2009 09:20

g dine karadžiću sačekajte ..i ne skačite pred rudu....ni real madrid nije potpisao i produžio ugovor sa antićem kada je bio prvi.....sačekajte realnu situaciju..jer fudbalski savez nije vaša privatna prčija....priča je do sada ispričana bajkovito za nastupe na kvalifikacijama i gostovanja u pink emisijama ... takmičenje u africi je sasvim neka druga priča i nemojte da je bajkovišete bez osnove i samim tim zavodite naivni narod....sada bi trebalo izvršiti finansisku kontrolu i transparentnost u poslovanju.....možda bi bilo 2o12 kasno

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije