среда, 08.04.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:00
„ПОЛИТИКА” САЗНАЈЕ

„Бентлијем” налетели на возило у којем је био Александар Вучић

Због сумње да су угрозиле председникову сигурност ухапшене три особе
Аутор: Мирослава Дерикоњићнедеља, 03.09.2017. у 09:20
Један од модела „бентлија” (Фото Википедија)

Колона возила у којој је се налазио председник Србије Александар Вучић пресечена је јуче ујутро око 8.20 часова на кружном току Топчидерска звезда, а због угрожавања сигурности председника ухапшене су три особе, сазнаје „Политика”. Осумњиченима је одређено полицијско задржавање од 48 сати и они ће уз кривичну пријаву у понедељак бити саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

На колону возила, према речима „Политикиног” саговорника, налетео је аутомобил марке „бентли”, црне боје, шпанских регистарских ознака Е3562 HLN, којим је управљао Лука Р. Поред возача, у аутомобилу који је угрозио безбедност председника, налазили су се и Милош Т. и Стеван Д. Сва тројица осумњичених, према незваничним информацијама, одраније су позната полицији по извршењу различитих кривичних дела.

Лука Р. је у кружном току Топчидерска звезда „дрифтовао” аутомобил, односно брзо га окретао под пуним гасом тако да гуме почну да шкрипе. Услед задње вуче, волан су држали супротно окренут, па се ауто, практично, кретао постранце. Колону у којој је био председник Вучић чинила су три возила. Он се налазио у првом, а „бентли” је ударио баш у тај ауто – препричава догађај „Политикин” саговорник.

Према његовим речима, упоредо с ударцем у ауто у којем се налазио Вучић, „бентли” је, не заустављајући се, блокирао друго возило из пратње, па припадници обезбеђења председника које се налазило у њему нису могли да реагују. Треће возило из пратње је кренуло за „бентлијем“, сустигло га, а припадници председниковог обезбеђења су тројицу „путника” буквално извукли из возила.

Према незваничним информацијама, осумњичени су након привођења у полицију тестирани на наркотике, а у крви и мокраћи једног од њих, према истим информацијама, утврђено је присуство кокаина.

Сва тројица, према информацијама којима за сада располажемо, раде као обезбеђење једне популарне престоничке дискотеке. Аутомобил којим су ударили у колону возила у којој се налазио председник Вучић позајмили су од једног нашег познатог фудбалера који се целу ноћ проводио у поменутој дискотеци, наводи „Политикин” саговорник.

Према његовим речима, тројица ухапшених нису имала намеру да „нападну” колону возила у којој је био председник. После посла у дискотеци, како сазнајемо, кренули су да се провозају скупоценим аутомобилом, а када су стигли до Топчидерске звезде возач је почео да „дрифтује” возило. После неколико тренутака, наишла је колона возила у којој је био председник, и „бентли” је директно налетео на аутомобил у којем се налазио Вучић.

Кривичном пријавом која је поднета против њих осумњиченима се на терет ставља најтежи облик кривичног дела угрожавања сигурности за које је запрећена казна затвора од једне до осам година.


Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља