субота, 15.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 10.02.2019. у 15:53
Александар Вучић наставио кампању „Будућност Србије”

Чуваћемо Србију – и од оних споља и од оних изнутра

(Фото Танјуг)

ПАНЧЕВО - Чуваћемо Србију, и од оних споља којима никад није довољно мала и од оних изнутра, који би да је врате у прошлост, пљачкашке приватизације и разорене фабрике, поручио је председник Србије Александар Вучић у Панчеву, где се обратио грађанима који су испунили централни градски трг.

У говору, којим је најавио да припрема развојне планове за будућност и који је, не само по томе, подсећао на његове победничке изборне кампање, Вучић је рекао да је у претходних пет година отворио 180 фабрика и фабричких погона, а да би волео када би у наредне четири могао да отвори још 100.

Најавио је даље увећање права, примања, плата и пензија и то тако да не нарушава стабилност буџета и државе, јер тако, истиче, ради одговорна власт.

Нагласио је да СНС предводи политичке странке које смеју да се супротстављају лажима и онима који, каже, мало раде и доста краду, али су бучни.

„Нисам их се нимало уплашио и колико год да се скупе и 50 партија да буде и да иду сви заједно на једну листу, а против листе поштења и листе будућности Србије, ми ћемо их победити убедљиво, кад год, ако се било какви избори догоде, и победићемо их убедљивије него икада”, рекао је Вучић.

Он је у то уверен зато што, како је рекао, има иза себе грађане који цене ред, рад и озбиљност, а не шарене лаже, преноси Танјуг.

Поручио је да се ова власт бори да грађани буду богатији, а не они у фотељама.

„Да људи буду богатији, а не они у фотељама, на власти. Такву будућност хоћемо и такву Србију”, рекао је и захвалио на подршци и љубави коју показују према својој земљи.

„Чуваћемо Србију пред онима споља којима Србија никад није довољно мала. Али и од оних изнутра који би да је врате у прошлост, пљачкашке приватизације и разорене фабрике”, поручио је Вучић.

Ми смо, истакао је, за Србију која ће, како је рекао, имати ЗТФ у Панчеву и многе друге инвеститоре у земљи, нове болнице, уређене школе и вртиће и више деце

„То је Србија будућности”, поручио је Вучић.

Рекао је да је, обилазећи јужно банатски округ видео шта је урађено, али и шта је још могло бити урађено, те подсетио да је од када је на власти отворено 180 фабричких погона, а да би волео када би у наредне четири године могао још 100 да отвори.

Вучић је, у обраћању грађанима који су испунили централни градски трг у Панчеву, указао да је данас у том округу видео шта је урађено, шта још треба, те да је са сарадницима већ правио планове за будућност.

„Видео сам много ствари које смо још могли да направимо. Да не критикујем увек само локалне власти, морали смо да будемо агилнији, бржи и снажнији. Могли смо и морали више и боље. А видео сам и ствари које смо успели да преокренемо и променимо”, додао је он.

Вучић је нагласио да је поносан што ће крајем априла отворити фабрику ЗТФ, најбољег немачког компоненташа, који ће запошљавати велики број људи.

„То је оно на шта сам поносан. Фабрика ће донети много новца Панчеву, запослиће много људи. Видећете за 10 година када неки други буду говорили о стању, да ће се многи сетити и рећи да је ово за време Вучића урађено”, казао је он.

Рекао је да је, свуда где је био, обилазећи погоне фирми, које је ова власт довела да улажу у Србији, као што је фабрика печурака у Ковину, чији је власник из Индонезије, видео запослене, који и поред тешког рада неће да кажу да им је тежак рад.

 

„Нисам ни знао колико је тешко прати и брати печурке, а ниједна од тих дама, коју сам видео, неће да каже колико је тешко радити, иако ја то видим. Оне су само рекле „председниче, боље је да имамо посао, него да га немамо”, објаснио је он.

Вучић је истакао да ће сада морати да се ради на томе да немамо само радно интензивне, већ и капитално интензивне инвестиције.

Недостаје нам још један погон у Опову, један у Ковину, једна мало већа фабрика у Вршцу, додао је он.

Поновио је да ће бити много тешко око Косова:

„Не могу да вам говорим као други, јер нисам лажов, али ћемо радити заједно”, поручио је и додао да ће Србија увек покушавати да направи компромис са Албанцима, уколико они укину сумануте таксе.

„Чекамо да укину те сумануте таксе. Ако их не укину никад, ником ништа, живећемо са тим проблемом, живећемо са тим мукама и помагаћемо нашем народу на КиМ, ако их укину, увек ћемо покушавати да направимо компромис, али никада никоме нећемо дозволити да унижава Србију и да мисли да је Србија мала и слаба и да могу да је понижавају као до 2012. године”, рекао је Вучић у Панчеву.

Он је захвалио Србима са КИМ који су му дали подршку од 80 одсто, оцењујући да они најбоље знају ко се бори за њихове интересе.

Знају ко је ћутао на проглашење независности Косова 2008. године или ко је отерао Црну Гору 2006. године.

„Зар вам Острог није светиња? Како лако све изгубисте и ћутите, шта сте урадили да спречите независност Косова. Поставили сте границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, а ја покушавам да их склоним, а онда кажете да сам ја крив”, рекао је Вучић.

Позвао је грађане да размисле зашто албански медији „славе протесте против Вучића"

„Сами размислите зашто. Нећу више ништа да вам кажем. Је л” зато што је лош за Србе или зато што се бори за српски народ”, питао је Вучић.

Каже да је на протесту против власти у Грачаници било 19 људи, а при томе њих пет је дошло са севера КиМ, један од њих је бивши службеник западне амбасаде...

Вучић посетио фабрику „Утва”

(Фото Танјуг)

ПАНЧЕВО - Председник Србије Александар Вучић посетио је је фабрику „Утва авио-индустрија” у Панчеву.

Он је обишао два производна погона, а дочекали су га радници фабрике.

Руководиоци фабрике су упознали Вучића која врста гондола хеликоптера ће се овде производити.

За 5 година 180 фабрика, волео бих још 100 у наредне 4
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је, обилазећи јужно банатски округ видео шта је урађено, али и шта је још могло бити урађено, те подсетио да је од када је на власти отворено 180 фабричких погона, а да би волео када би у наредне четири године могао још 100 да отвори, преноси Танјуг.

Вучићу је такође показан авион „Сова” који је још у фази пробе, као и макета „Сове” која служи за обуку електричара и механичара и модификација крила авиона „Ласта ПТ 2”.

Након тога Вучић ће се на централно градском тргу обратити грађанима, заједно са премијерком Аном Брнабић и председником покрајинске Владе Игором Мировићем, преноси Танјуг.

ЗТФ отвара фабрику у Панчеву крајем априла

ПАНЧЕВО - Председник Србије Александар Вучић је најавио да ће крајем априла велика немачка компанија ЗТФ отворити фабрику у Панчеву и запослити више од 1.000 људи.

Вучић је истакао да је та немачка компанија један од најбољих ауто-компоненташа аутомобилске индустрије.

„Више од 1.000 ће запошљавати и направити научно - истраживачки, односно развојни центар и запослити оне најобразованије, са највишим платама. Та фабрика донеће много новца Панчеву и запослити многе људе”.

Вучић је изразио наду да ће се једном, за десетак година, људи сетити да је та инвестиција стигла у Панчево „за време Вучића”, преноси Танјуг.

Вучић у фабрици печурака у Ковину

Caption

КОВИН - Председник Србије Александар Вучић посетио је фабрику за производњу и прераду печурака „Delta Danube” у Ковину, настављајући обилазак Јужнобанатског округа, у оквиру кампање „Будућност Србије”.

Председника су испред фабрике, дела индонежанске „Bawazir Group”, који је у Ковину отворен 2016. године, сачекали генерални директор „Делта Данубе” Сунил Мамгаин, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и председница општине Ковин Сања Петровић и радници.

Према речима Мамгаина, у Ковину се дневно производе шест тона печурака које се извозе у Русију и Холандију, преноси Танјуг.

Фабрика, која има 230 запослених, има два погона са по 20 просторија за узгајање печурака, као и погон за сортирање, замрзавање и паковање шампињона.

Индонежанска компанија је у погон у Ковину до сада уложила четири милиона евра.

Вучић ће посету Ковину наставити обиласком Установе за спорт Ковин где ће се састати са спортистима Јужнобанатског округа.

У Вршцу, грађанима: Морам још један погон да вам доведем 

Председник Александар Вучић обишао је школски центар "Никола Тесла" у Вршцу
(Фото Председништво Србије)

Даћу све од себе да у Вршац доведемо још једног великог инвеститора, попут ЗТФ у Панчеву, поручио је председник Србије Александар Вучић грађанима Вршца, који су га дочекали испред школског центра „Никола Тесла”.

„Аутопутеви значе долазак више инвеститора и Вршац ће бити погодније и подобније место за то. Осим Хемофарма и улагања у ИТ сектор, знам да је Вршцу потребан још један производни погон, још једна фабрика и даћу све од себе да са пријатељима из света и стварајући још бољи инвестициони амбијент доведемо још једног инвеститора у Вршац. Људи морају да остану”, поручио је он.

У нади да ћемо моћи да имамо још једног инвеститора попут ЗТФ, на којем нам је честитала чак и немачка канцеларка, верујем и надам се да још једну такву фабрику у јужни Банат можемо да доведемо, а једини град који може да има толико запослених као Панчево је Вршац.

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање „Будућност Србије”, школски центар „Никола Тесла” у Вршцу, у коју је у последњих пет година уложено 32 милиона динара.

Велики број грађана који су га дочекали носили су осим српских застава и плакате са натписом „Будућност Вршца” и „Уз Александра Вучића пристојна Србија”, „Вршац је уз Вучића”, „Пензионери су уз Вучића”.

Он је захвалио грађанима што су га у толиком броју сачекали, што су подржали и њега али и политику пристојности и нормалности коју спроводи.

Поновио је да се очекује да до краја ове године буду завршени све припреме за брзу саобраћајницу преко Вршца до румунске границе и да се потом крене са изградњом тог пута.

„Увек сам мислио да неког можете да волите или не волите, али резултати су ти који показују да ли сте успешни или не”, рекао је Вучић, наводећи да је пре неколико дана обишао Грделичку клисуру где се налази део Коридора 10, да ће ускоро бити отворен пут Обремовац-Чачак, преноси Танјуг.

Такође, открио је да је донета одлука, и да ће то бити на Влади у четвртак, о враћању субвенција за гориво пољопривредницима.

„Имаће већу подршку на наредном периоду”, додао је он.

Грађанима је поручио да Србија неће да се враћа онима који су је опљачкали и разорили , као ни прошлости.

„Многи су се насекирали гледајући све оне који су скочили на нашу земљу мислећи да је окрену прошлости. Србија неће да се враћа онима који су је опљачкали и разорили, онима који јој нуде вешала. Србија хоће да буде земља будућности, наде. да се деца школују и запосле, имају породице и пристојно живе од своје зараде”, рекао је Вучић.

Грађанима је захвалио још једном на подршци и на разумевању да није увек лако водити земљу притиснуту споља разним притисцима.

„Али знам да сте поносни, као и да ти споља више поштују Србију, јер умемо да чувамо своју независност, слободу и то да ви - грађани Вршца, Србије, одлучујете каква ће политика да се води а не стране амбасаде”, истакао је Вучић.

Србија младости, фабрика победиће оне који желе да се врате у прошлост.

Школски центар „Никола Тесла” је средња стручна школа цији програм образује осам образовних профила трећег и четвртог степена у три подручја рада - машинства и обрада метала, економија, право и администрација и електротехника.

Ђаци те школе уче у савремено опремљеној згради у којој је смештено 23 одељења са око 650 ученика.

Школа осим шест класичних учионица поседује и седам специјализованих учионица, 12 кабинета, две фискултурне сале и радионице за обављање практичне наставе, али и библиотеку, зборницу, просторију за друштвене активности.

У школи ради 57 наставника.

Директор школе Жељко Ивковић каже да је у последњих пет година у ту школу уложено 32 милиона динара различитим средствима локалне самоуправе и покрајинске владе.

Наводи да школа има добру сарадњу са привредом, те да ђаци треће и четврте године одлазе на стручну праксу у италијанску компанију „Гаме официра Еаст”.

Такође, сарађују и са ИТ компанијом „Хитеам”, коју је председник обишао данас, те да ђаци и тамо стичу знања из области ИТ-ја.

Вучић је након обиласка Опова и Банатског Новог Села, кампању „Будућност Србије” наставио у Вршцу, а затим ће посетити Белу цркву, Ковин и Панчево.

Коментари20
78875
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Kokot
Čuvajmo Srbiju pre svega od onih koji je čuvaju i od onih spolja i od onih iznutra!
Дом престарелых
Lepa fotografija, nije bezveze ona postavljena. Dovoljno je vratiti se u prvu polovinu prošlog veka i moći će se videti puno sličnih, ali u crno-beloj tehnici. Takođe, i izjave o spoljnom i unutrašnjem neprijatelju pripada istim ljudima na crno-belim fotkama. Istorija govori o tome kako se sve to završilo. Strašno da se to ponavlja kod nas u 21-om veku
Игор Г.
„Кад год сам и где сам наишао на људе који су показивали сувише развијену бригу за национални понос и општи интерес или претерану осетљивост за личну част и достојанство, увек сам готово по правилу наилазио на ограничен ум, неразвијене способности, тврдо срце и грубу кратковиду себичност. „ Иво Андрић
Боба
Може ли да се пристојно каже да ово никуда не води? Наопако је проглашавати људе у Србији који се не слажу са курсом Вучића за "унутрашње непријатеље". Имали смо ту политику и реторику још од комуниста са истим резултатом - поделом народа и исељавањем које и данас траје без изгледа да се заустави баш због овакве кратковидости. Сувише мало је народа остало и остаје у Србији да би се делио и зато требају неки изгледа нови људи у политици који нее да деле народ контроверзним причама и противуставним поступцима какви су све учесталије приче о "разграничењу". Нико се у историји није одрицао у миру својих територија поготово оних на које има међународно право и са таквим причама се мора стати. У супротном имаћемо даље сукобе у друштву који неће изаћи на добро.
артиљерац
Аха,"унутрашњи непријатељи".Што ми је то нешто познато.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља