Недеља, 02.10.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Љубодраг Савић

savic-ljubodrag-foto-2015.jpg

Рођен у Трипкови на Златибору. Дипломирао, магистрирао и докторирао на Економском факултету у Београду. Запослен на Економском факултету у Београду од 1981. године. Ожењен, отац троје деце.

Професор на предметима Економика индустрије и Технолошки развој и политика (редовне студија) и Савремене тенденције у светској привреди, Индустријска политика и привредни развој и Научно технолошка политика и привредни развој (мастер студије). Осим у Београду учествовао у извођењу наставе на одељењима Економског факултета у Шапцу и Ужицу. Изучава детаљније питања у вези са развојем индустрије, индустријске политике, технолошког развоја, савремених тенденција у светској привреди, транзиције и приватизације српске привреде.

Био је руководилац Центра за израду инвестиционих пројеката, у оквиру којег се више година успешно реализује иновациони курс „Како направити бизнис план”. Руководио је израдом више бизнис планова, као и пројеката везаних за процену вредности капитала предузећа. Стални судски вештак за економско-финансијску област. У 1988. и 1995. години боравио на LSE у Лондону. Редовни је члан Научног друштва економиста.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.