Среда, 19.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Старт ски-се­зо­не на Див­чи­ба­ра­ма

(Фото Дивчибаре ски ресорт)

Див­чи­ба­ре – Ски­ја­шка ста­за Цр­ни врх, нај­ве­ћа и нај­по­зна­ти­ја на Див­чи­ба­ра­ма, зва­нич­но је по­че­ла с ра­дом од сре­де, 15. де­цем­бра, и би­ће отво­ре­на за ски­ја­ше сва­ког да­на од де­вет до 16 са­ти. Пре­ма ин­фор­ма­ци­ја­ма из фир­ме „Див­чи­ба­ре ски-ри­зорт”, ко­ја упра­вља ста­зом, на њој је око 50 цен­ти­ме­та­ра ута­ба­ног сне­га, на­ред­них да­на би­ће до­дат­ног ве­штач­ког осне­жа­ва­ња, а ме­те­о­ро­ло­зи до кра­ја не­де­ље оче­ку­ју и но­ве сне­жне па­да­ви­не.

– Здра­вље нам је на пр­вом ме­сту, мо­ли­мо све ски­ја­ше и го­сте да по­шту­ју ко­вид ме­ре, да но­се ма­ске и одр­жа­ва­ју дис­тан­цу – по­ру­чио је Ан­дри­ја Мар­ја­но­вић, ме­на­џер ски-цен­тра.

Ски-ста­за Цр­ни врх, ду­гач­ка 850 ме­та­ра с ви­син­ском раз­ли­ком од 180 ме­та­ра, ло­ци­ра­на је на се­вер­ним па­ди­на­ма исто­и­ме­ног див­чи­бар­ског вр­ха, јед­ног од нај­ви­ших на Ма­ље­ну. Уз ста­зу се на­ла­зи дво­сед­на жи­ча­ра ка­па­ци­те­та 1.200 ски­ја­ша на сат, чи­ја је из­ла­зна ста­ни­ца на над­мор­ској ви­си­ни од 1.091 ме­тар. Ста­за је сред­ње те­жи­не, спа­да у „цр­ве­ну” ка­те­го­ри­ју и од­го­ва­ра ве­шти­јим ски­ја­ши­ма. Ски-цен­тар има и си­стем то­по­ва и „жи­ра­фа” за ве­штач­ко осне­жа­ва­ње. У под­нож­ју ста­зе ор­га­ни­зо­ва­на је ски-шко­ла, ту се на­ла­зи и обје­кат за из­најм­љи­ва­ње ски­ја­шке опре­ме и уго­сти­тељ­ски обје­кат. Све вре­ме на ста­зи де­жу­ра­ју здрав­стве­не еки­пе и при­пад­ни­ци Гор­ске слу­жбе спа­са­ва­ња.

Див­чи­ба­ре су зим­ски цен­тар нај­бли­жи ве­ли­ким гра­до­ви­ма цен­трал­не и се­вер­не Ср­би­је, па се, по тра­ди­ци­ји, осим Ва­ље­ва­ца, оче­ку­је до­ла­зак ски­ја­ша из Бе­о­гра­да, Но­вог Са­да и це­ле Вој­во­ди­не, Шап­ца, Обре­нов­ца, Чач­ка, Ло­зни­це... Ски-пас за по­је­ди­нач­ну во­жњу за све ко­ри­сни­ке ко­шта 350 ди­на­ра. Днев­ни ски-пас рад­ним да­ном за де­цу од шест до де­вет го­ди­на ко­шта 1.200, за од­ра­сле до 59 го­ди­на 1.550, а за се­ни­о­ре пре­ко 60 го­ди­на 1.300 ди­на­ра. Сед­мо­днев­на кар­та за ове ко­ри­сни­ке, за­ви­сно од уз­ра­ста, ко­шта 5.850, 7.350 и 6.300 ди­на­ра, а се­зон­ска 26.400, 33.000 и 29.700 ди­на­ра. Ви­кен­ди­ма, пра­зни­ци­ма и за вре­ме рас­пу­ста ску­пље су днев­не кар­те и оне за де­цу ко­шта­ју 1.300, за од­ра­сле 1.750 и за се­ни­о­ре 1.450 ди­на­ра.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sima
nadam se iskreno da Divcibare nece biti izgradjivane na principu zlatiborskog urbanistickog plana. inace moja omiljena zimska destinacija gde sam prvi put zimovao davne 1975, 76 sa osnovnom skolom Dositej Obradovic (Zr).

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.