Понедељак, 23.05.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа
MARIJA HANDMADE – Марија Иванковић Јуришић

Природа, руке и текстил

(Фото: Милица Мацановић)

Након вишегодишњег бивствовања и делања у комерцијалној индустрији текстила, Марија Иванковић Јуришић одлучила се за потез који се чини као идеал сваког пословног појединца – да буде сам свој газда.

Остала је у истој индустрији, али с потпуно различитим концептом – с идејом, знањем и енергијом потребним да се направи нешто другачије, а опет довољно корисно да ради.

Тако је настала Уметничка радионица „Marija Handmade”. „То је радионица за ткање где се бавимо ручном израдом текстила”, почиње.

Наравно, није ни прва ни једина којој је нешто слично пало на памет, али шта је оно због чега је успела? Буквално успела, јер у њен малопродајни објекат у Чумићевом сокачету долазе даме које знају да одаберу праве ствари без обзира на то шта други о томе мисле – даме са стилом.

„Хтела сам да заокружимо један процес производње текстила. Дакле, да правимо тканине, на разбојима, ручно рађене, од природних материјала и да затим од њих дизајнирамо ауторске одевне предмете за жене”, појашњава.

Бренд је најпре био фокусиран на израду аксесоара, а данас су ту хаљине, одела за жене. Биће, како каже, у будућности, и комада за снажнији пол.

„Наша иновација је и у томе што велики број одевних комада настаје од раније коришћеног предива. Ништа се не баца и све оно што нам преостаје, или од неких непродатих комада или од материјала које нисмо искористили, употребимо у наредним колекцијама. На тај начин немамо отпад”, закључује чињеницом о одрживом пословању.

(Фото: Марко Ђоковић)

„Развој женског иновационог предузетништва и подршка предузетницама један је од приоритета Владе Републике Србије. Жене су покретачка снага многих компанија, и у периодима кризе и у периодима раста, али и ослонац сваке породице и друштва у целини. Управо из тог разлога, наставићемо са подршком свим иницијативама које су усмерене ка већем укључивању жена у иновационо предузетништво”,

Др Ненад Поповић, министар задужен за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.