Уторак, 29.11.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа
ХЕМОФАРМ ОБЕЛЕЖИО 62. РОЂЕНДАН

Подршка здрављу и хуманости

(Фотографије Хемофарм)

Вршац – Под слоганом „Хуманост је лек”, компанија Хемофарм обележила је 62 године успешног рада и континуираног развоја. Као водећа фармацеутска компанија у региону, Хемофарм бригу о здрављу људи и промоцију хуманости сматра својим задатком и личним примером указује на њихов значај у друштву.

„Хемофарм је наслеђе које преносимо са генерације на генерацију и тиме оснажујемо нашу компанију. Ми имамо стално рекордну производњу лекова, а истовремено чувамо природне ресурсе и послујемо по принципима одрживог развоја. То, такође, подразумева бригу о људима, здравственом систему, локалној заједници и друштву уопште. Управо о томе је реч – да добро радимо зарад бољег здравља грађана, али и да помажемо на друге доступне начине. Не смемо заборавити да је и хуманост лек, онај посебни који лечи и тело и душу”, истакао је поводом рођендана компаније њен генерални директор др Роналд Зелигер.

Штефан Едер (лево) и др Роналд Зелигер

Од малог погона који је 1. јуна 1960. настао у Вршцу и на својим почецима запошљавао 30 радника, Хемофарм је данас лидер у региону и компанија која са 3.600 запослених послује глобално, на четири континента. Након прошле године када је произведено рекордних 287 милиона паковања готових производа, Хемофарм је у 2022. ушао са још већим очекивањима – да из његових погона ове године изађе 300 милиона паковања, што би представљало нови производни рекорд ове компаније.

Овом приликом у својој првој званичној посети Хемофармовим погонима у Бањалуци и Вршцу био је и Штефан Едер, извршни потпредседник Штада групе задужен за европска тржишта и Немачку. „Веома ми је драго што сам овде на овај специјални дан. Свестан сам да Хемофарм много значи пацијентима, јер је велики и поуздани пружалац квалитетних лекова на које људи могу да се ослоне. Импресиониран сам са колико страсти и посвећености људи у Хемофарму приступају послу, у намери да лекови стигну до пацијената”, рекао је Едер.

Прослава за најмлађе

У Хемофармовим лабораторијама током претходне три деценије развијено је више од 300 фармацеутских производа који су регистровани широм Европе и Азије, а 62 запослених у овом тренутку ангажовано је на развоју 46 нових производа. Као један од највећих успеха ове године издвајамо лансирање тикагрелора, изузетно значајног лека у антитромбоцитној терапији, а који је Хемофарм развио у својим лабораторијама и лансирао на тржиште Србије први након оригиналног лека.

Хемофарм је од својих почетака стално растао, а то не би било могуће да није било редовних инвестиција и сталних иновација у производњи лекова. Од 2006. од када је део Штада групе, ова фармацеутска компанија инвестирала је у модернизацију погона, опрему и нова постројења Хемофарма чак 385 милиона евра.

Пријем за запослене и децу

Јубиларци – 40 година рада

Традиционални пријем који је поводом рођендана одржан у вршачкој фабрици, ове године био је у знаку хуманости: компанија је славила своје хероје међу запосленима, јубиларце, добровољне даваоце крви и донаторе хране. Такође, осим здравствених прегледа који су за запослене омогућени у оквиру више медицинских пунктова унутар фабрике, овога пута организован је забавни и едукативни програм за децу радника. И ове године на рођендан компаније, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, запослени у Хемофарму добровољно су дали крв у трансфузиолошком аутобусу који је постављен у кругу фабрике. За ову прилику Хемофарм фондација организовала је за запослене специјално издање трибине „На кафи са психологом”.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.