Уторак, 09.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Зелене еколошке промене у граду Гоби

Зелена екологија града Гоби мења се у току летње сезоне, па шетњом улицама округа Линце, града Џангјеа, провинције Гансу у Кини можете да схватиите изреку: „Где видиш место ти цвеће посади”. Ходајући около можете видети тродимензионално озелењавање које чини град пуним виталности као и свитак слика коју чине „Бистра вода, глатка река и зелена обала”. Прекрасна слика крајолика.

Смештен у средини Хеси коридора, са великом пустињом Бадаи Јаран, на северу и огромном пустињом Гоби на југу, округ Линце, где подручје оазе чини само једну петину укупне површине округа, има изузетно крхку еколошку средину. Последњих година округ Линце се придржавао принципа научне, свеобухватне и законите контроле песка, фокусирајући се на изградњу еколошке безбедносне баријере у западном делу земље, такође се фокусирајући на заштиту планина и река, као и повећање зелене запремине и контролу пешчаних олуја. За кључне пројекте као што су превенција и контрола дезертификације, под свеобухватним управљањем разним мерама заштите, као што су – затварање, изградња, комасација и коришћења исте, зелена површина жупаније је достигла 2.444.300 квадратних метара. Озелењена изграђена површина је 2.165.200 квадратних метара, а јавна зелена површина по становнику је 43,22 квадрата. Зелена површина парка по становнику је 15,18 квадратних метара, покривеност урбаним зеленилом је 41,2%, а стопа зелених површина 37,1%.

Истовремено, од 2020. до 2021. године, покренута је идеја приоритета која обухвата: приоритет уштеде воде, баланс простора, систематско управљање и дворучне напоре који за циљ имају контролу воде, надокнаду недостатка руралне инфраструктуре за очување вода, побољшање повезаности водних система, побољшање флуидности водних тела, ефикасно решење за проблем водних ресурса, решење проблема неравномерне дистрибуције, успоравање скупљања мочвара и језера, максималну искористивост воде за живот, поспешење производње и еколошке употребе, побољшање животне средине у руралним подручјима, те промовисање развоја руралне индустрије.

Кроз низ мера, локално подручје је извршило еколошку рестаурацију, преуредило зелене воде и плаве планине и уложило све напоре да створи модел за трансформацију „двеју планина” у Линце, како би локалци заиста осетили ефекат трансформације. Зелене воде и плаве планине су од непроцењиве вредности и у потпуности демонстрирају трансформациони ефекат Линце округа са зеленим еколошким ефектом у позадини.

Округ Линце у прошлости

Округ Линце у прошлости, корито пре трансформације

Округ Линце у прошлости, корито пре трансформације

22. јуна 2022. године ушао сам у округ Линце, у град Џанг Је у провинцији Гансу. На том путу се могу видети зелени и улепшани пејзажи, те уређени пејзажи седам вертикалних и четири хоризонталне улице, са баштенским скицама. Шетња дуж канала, разгледање пешачким стазама које вијугају дуж језера серпентином, као и језеро са бистром и чистом водом у којем се огледа прекрасан крајолик на обали пружају прекрасну слику земље и лепоте воде.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.