Понедељак, 15.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Обнова околиша Даи језера у Чонгћингу

Дана 23. априла 2019. године, видимо језеро Даи на Ђинјун планини пре ревитализације, густо насељено. (Фото: Ћин Тингфу/Гуангминг)

У ранијим годинама је око Даи језера, познатијем као смарагд Ђинјун планине, било много угоститељских и пољопривредних објеката, те је животна средина била у незавидном стању.

Од свеобухватног побољшања еколошког окружења националног резервата природе у округу Беибеи, град Чонгћинг, планина Ђинјун, Кина је 2018. године, покренула пројекат обнове хидрологије и биодиверзитета мочвара, повећала покривеност мочварне вегетације и изградила стазе дуж језера, еколошке изложбене хале, еколошке тоалете, итд. Шљиве с црвеним лишћем, црвени јавор и креп мирта засађени су с обе стране стазе, што околиш језера Даи чини еколошким хидрофилним парком који интегрише шуме и језера.

Данас је језеро Даи бистро и чисто, с плавкастим таласима по површини, зеленим алгама на дну, те сеновитим дрвећем које га окружује. Смарагд Ђинјун планине је прелепа дестинација на којој посетиоци могу уживати у пролећном цвећу, летњем хладу, јесењим златним пејзажима и зимским чудесним облицима.

Дана 29. маја 2020. године, обновљено језеро Даи привукло је бројне туристе. (Фотографија Ћин Тингфу/Гуангминг)

Дана 30. маја 2020. године, обновљено језеро Даи је смарагдно зелено и кристално чисто. (Фотографија Ћин Тингфу/Гуангминг)

Дана 2. маја 2022. године, на сликовитом месту језера Даи у планини Ђинјун, округ Беибеи, сељанин Вен Лианг чисти опало лишће на језеру. Након што је реновирање језера Даи завршено, округ Беибеи је ојачао своје управљање и вратио језеро Даи у живот. (Фотографија Ђин Тингфу/Гуангминг)

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.