Meni

Nekretnine

Boje u stanu

Kombinacijom boja zidova, delova nameštaja i ostalih stvari i stvarčica u enterijeru, obezbeđujemo opuštanje u prostoru koji smo prilagodili svojim potrebama.

Kod kombinovanja boja zidova i tavanica postižu ženjeni efekti. Oni su kompezacija za nedovoljno prostora ili, kome se to posreći, višak komotiteta.

U niskoj sobi tavanica se boji u belo da bi dobila na visini, a zidovi mogu da budu u različitim bojama. Bolje, je u ovom slučaju, za zidove koristiti svetle i tople boje nego tamne i hladne. Ovde se koristi svetao nameštaj, a ukoliko je on tamniji zidovi moraju da budu svetlih boja.

U slučajevima kada je tavanica visoka ona će delovati niža ukoliko se oboji u neki od zagasitih tonova. Dolaze u obzir drap, zelena, maslinasta i smeđa u svim nijansama. Zidovi se boje u svetle tonove usklađene sa bojom tavanice.

Isuviše izdužena soba koja više nalikuje hodniku optički se smanjuje ako se jedan zid oboji tamnijom bojom, a preostala tri svetlijom nijansom iste boje koja je već iskorišćena za tamni zid.

Ukoliko su vam povezane kuhinja i niša ili kuhinja i dnevna soba sklad se postiže ukoliko se manja prostorija oboji svetlijom nijansom iste zagasitije boje korišćene za bojenje zidova u većoj prostoriji.

S. P.
objavljeno: 17/07/2009

Poslednji komentari

Nora  | 17/07/2009 21:48

Tavanica je uvek bela, jer u suprotnom utisak je da ste u kutiji. Kakva drap i zelena tavanica, kao kod gastajbajterskih 'dezena'!

Mara  | 20/07/2009 00:16

Zar postoje i ''gastarbajterske'' boje? Ja sam mislila da postoje samo folkloristicke koje se kod nas masovno koriste.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije