Meni

Vesti dana

Partizanu titula u košarci

BEOGRAD – Košarkaši Partizana osvojili su devetu uzastopnu titulu šampiona Srbije, pošto na treći meč finalne serije Superlige u Beogradu nisu došli igrači Hemofarma.

Sudije su 15 minuta u hali Pionir čekale košarkaše Hemofarma, zajedno sa igračima Partizana, a potom je meč završen službenim rezultatom 20:0. U prve dve utakmice, odigrane u beogradskom Pioniru i vršačkom Milenijumu, Partizan je takođe pobedio.

Košarkaši Hemofarma odlučili su da ne dođu na treću utakmicu finala nakon tuče do koje je došlo u Vršcu, pre dva dana, i u kojoj je učestvovala većina igrača obe ekipe.

Vršački klub je ocenio da su za tuču krive sudije koje su unele nervozu, kako su naveli iz tog kluba, neujednačenim kriterijumom suđenja.

Igrači Partizana izašli su večeras na parket Pionira, u kojem ih je dočekalo oko 5.000 navijača, i zagrevali se za vreme perioda od 15 minuta, koliko pravila predviđaju da se sačeka protivnička ekipa.

Za vreme zagrevanja, navijači su skandirali svakom igraču Partizana i pozivali ih da ostanu u klubu, a pozdravljali su i članove stručnog štaba, sportskog direktora Dragana Todorića i predsednika Predraga Danilovića. Od trenera Duška Vujoševića navijaču su tražili da i naredne sezone osvoji titulu.

U atmosferi, koja je više ličila na zabavu nego na početak utakmice, igrači su pevali zajedno sa navijačima, a „partizanovci” su sa fotoreporterima simulirali podbacivanje lopte na sredini terena pred početak utakmice.

Pošto je sudija označio kraj, pobedničke medalje igračima Partizana koji su nosili majice u čast osvajanja trofeja, uručio je komesar za takmičenje Tihomir Bubalo, a pehar namenjen šampionu Srbije predsednik Košarkaškog saveza Dragan Kapičić.

Posle dodele pehara i medalja, igrači su, u želji da zabave navijače, šutirali na koš sa polovine terena i pokazivali svoje umeće u zakucavanju.

Partizan je ove sezone osvojio i Kup Srbije i Jadransku ligu a učestvovao je i na završnom turniru Evrolige.

Beta
objavljeno: 18/06/2010

Poslednji komentari

el milutin | 20/06/2010 09:35

I vi iz redakcije,nesmete da objavite ni jedan kometar protiv Partizan,ako su krivi,krivi su.Zar je moguce da Partizan ima toliki lobi.

Dragan Pavlovic | 20/06/2010 22:10

ej milutin,imao si dva dana na raspolaganju da procitas cetiri komentara...

Dragan Pavlovic | 21/06/2010 00:01

Izbila tuca izmedju joce i tose i ode tosa u drugu ligu.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije