среда, 16.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:55

Кечап с ворчестер сосом

субота, 21.09.2019. у 14:14
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

• 1,5 кг зрелог парадајза
• чаша (или две, према укусу) винског сирћета
• 4 кашичице соли
• 2/3 чаше смеђег шећера
• кашика бибера
• ¾ кашике ворчестер соса

У плитку али широку шерпу стави се ољуштени парадајз исечен на мање кришке и додају се сви састојци, осим ворчестер соса. Пустимо да ври на средње јакој ватри док не почне да се згушњава. Након тога га самељемо да се разбију већи комади и провучемо кроз сито, најбоље два пута. Онда додајемо ворчестер сос, пустимо да се прохлади и напунимо кечапом мање стерилне и вруће теглице.


Коментари1
2df37
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Бранислав Станојловић
Вук рече да пишемо како говоримо. Реч се изговара ВУСТЕР. Енглези не знају за "читај како је написано".

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља