субота, 14.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 14:29

Пуњено пиле

понедељак, 02.12.2019. у 15:29
(Фото Пиксабеј)

 

Потребно је (за 4 особе):

  • пиле од 1 кг
  • главица црног лука
  • 3 пилеће џигерице
  • 1 јаје
  • кришка белог хлеба потопљеног у млеку
  • сецкано першуново лишће
  • мало уља
  • бибер, со

Лук ситно исецкати и пропржити на уљу. Додати ситно исецкану џигерицу, јаје, исцеђен хлеб, бибер, со и першун. Све добро измешати, ножем мало зесећи утробу и напунити је. Пиле споља посолити, ставити у плех, сипати мало уља и чашу воде, покрити фолијом и пећи у рерни на 200 степени. Повремено преливати соком који се оцеди од пилета. На крају скинути фолију и кратко запећи да порумени. Извадити из рерне, посути сецканим першуном и послужити топло уз прилог по жељи.


Коментари1
5ce77
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Dr Miggyy
На борској пијаци купио сам 20 комада јаја, по цени од 12 динара/јаје. Маса тих јаја је била 1,450 kg. Израчунао сам да један килограм масе тих јаја кошта 167 динара и енергетска вредност 6.154 kЈ/kg (1.470 kcal/kg). Процена је да су јаја заиста јефтина енергија?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља