среда, 26.02.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 08:00

Бело-црвени ђувеч

среда, 08.01.2020. у 14:17
(Фото Пиксабеј)

 

Потребно је

  • 0.5 кг пилећег белог меса, може и ћуретина
  • 3 црвене паприке
  • главица црног лука средње величине
  • бели лук
  • 300 г пиринча, бело, дуго зрно
  • мало уља
  • со
  • бибер
  • суви зачин
  • 2 кашике киселе павлаке

Исецкати на ситно црни и бели лук, паприку на колутове и бело месо на ситне коцкице. Све заједно ставити у тигања с мало уља и добро пропржити уз повремено додавање уља и по мало воде. После двадесетак минута додати пиринач, со, бибер и суви зачин и наставити са кувањем, уз додавање воде како би се укувао и пиринач. Све кувати на тихој ватри уз стално мешање. Када је готово, пиринач омекша, додати киселу павлаку и све добро промешати.

Служити са сезонском салатом.


Коментари0
db1cc
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља