недеља, 25.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 17.09.2020. у 10:15

Пилећа чорба с тиквицом

(Фото Пиксабеј)

Потребно је

  • пилеће груди, батак (око 500 г)
  • једна тиквица, средње величине
  • 2 до 3 главице црног лука, мање
  • уље
  • брашно
  • мало млека
  • со
  • бибер
  • ким

Пилеће месо скувати, охладити и исецкати на ситне комаде па блендати. Скувати посебно, у сланој води очишћену и на коцкице исечену тиквицу. У суду где се спрема чорба упржити ситно исецкан лук с мало уља, додати месо па све заједно динстати неколико минута. Затим додати воду и размућено брашно у мало воде. После пет минута додати пасиране тиквице и све заједно кувати још петнаестак минута. Зачинити по укусу. Служити топло с крутонима.

Коментари0
87a13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља