недеља, 25.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 18.09.2020. у 14:04

Гулаш

(Фото Пиксабеј)

Потребно је

  • 500 г свињског меса
  • 200 г сланине
  • 5 главица црног лука средње величине
  • неколико већих кромпира
  • со
  • бибер
  • алева паприка
  • уље
  • 1,5 л бујона/воде

Месо опрати, исећи на коцкице и пропржити на мало уља. Сланину исећи на режњеве и такође је пропржити, па додати црни лук. Све заједно пирјанити док не почне да добија златну боју. Додати месо исечено на коцке, затим со, бибер и алеву паприку, све по укусу. Налити бујоном (може обична вода) и наставити с кувањем на средњој температури; пазити да не кипи. После двадесетак минута до пола сата, када месо омекша, додати сав кромпир, претходно опран, ољуштен и исечен на коцке. Поклопити. После десетак минута отклопити и оставити да се крчка још пола сата, док не буде готово.

Коментари2
0f547
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

mila simic
Madjarski gulas ( na madjarskom perkelt) je uvek samo sa mesom i bez krompira. Pravi se od govedine, junetine, teletine ! Navedeni recept je paprikas, kojih ima u puno izvedbi. Sa svinjskim, pilecim mesom, iznutricama, ribom itd. I, uvek sa krompirom.
Zoran Markovic
Gulas sa krompirom, bez kima, kuva se samo sat vremena (dva puta po pola sata), slanina secena na reznjeve, ... Ovo nije gulas kakav sam jeo bezbroj puta i kakav prave svi koji poznajem. Vise lici na gusti paprikas sa mesom nego na Gulyás de Magyar.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља