четвртак, 26.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 01.11.2020. у 13:59

Бухтле

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

• 20 г квасца
• 3 дл млека
• 1–4 кашике шећера
• 1 дл уља
• 1 јаје
• 600–700 г брашна
• 100 г маргарина
• 200 г мармеладе
• шећер у праху за посипање

У топло млеко с једном кашиком шећера потопити квасац да одстоји. У већу посуду ставити пола кило- грама брашна, шећер, уље, јаје и надошли квасац, па умесити тесто додајући преостало брашно. Чинију с тестом прекрити крпом и оставити на топлом пола сата да нарасте. Када је тесто нарасло, изручити га на радну површину и мало премесити, па развући на дебљину од пола милиметра. Исећи га на квадрате, па на сваки ставити мармеладу и спајати супротне врхове квадрата у средину и обликовати лоптице. Плех подмазати са свих страна, а затим ређати једну по једну лоптицу од теста и сваку премазати отопљеним маргарином. Када се слаже, још једном их све премазати, па оставити тепсију на топлом да лоптице нарасту. Може се, рецимо, укључити рер- на на 50 степени и у њу ставити тепсија с бухтлама петнаестак минута. Затим их извадити, па догрејати рерну на 220 степени и онда ставити да се пече око 25–30 минута.

Печене бухтле посути шећером у праху и служити.

Коментари1
f3405
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Michelin
Ко развуче тесто на дебљину од пола милиметра, одмах добија три звездице.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља