четвртак, 26.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
понедељак, 02.11.2020. у 14:05

Кроасан кифле

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

• 1 кг брашна
• 1 квасац
• 2 кашичице соли
• мало уља
• 1 јаје
• 3 дл млека
• 2 дл воде
• 1 маргарин

Размутити квасац у пола шоље топлог млека с кашичицом шећера и брашна, па оставити да нарасте. Од брашна, соли, млека, воде, уља, јајета умесити средње глатко тесто па оставити да одстоји петнаестак минута. Поделити тесто на 16 једнаких јуфки, па их лепо заокружити и оставити да одстоје 10–15 минута. Узети 8 јуфки. Развити прву танко, на пола центиметра, па на њу нарендати мало маргарина, претходно замрзнутог. Тако урадити седам пута, на последњу не стављати маргарин. Искористити пола маргарина. Тако урадити и с других 8 јуфки. Наслагане јуфке полако развити оклагијом, мало стиснути на средини, па са стране, због маргарина, па растањите на дебљину од пола центиметра. Поделити добијени круг на 24 троуглића, филовати по жељи и увијати у кифлице. Слагати на подмазан плех и оставити пола сата да нарастају. Премазати их размућеним јајетом, посути сусамом и пећи.

Коментари1
5c2ae
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

mila simic
Kroasan i kufla su dva razlicita pojma. Kroasan i jaje preko njega ?! Ovaj naziv niikako ne pase uz recept.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља