четвртак, 26.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
субота, 07.11.2020. у 11:11

Ролат са сиром

(Фото Викимедија)

Потребно је:

За тесто:

  • три јајета
  • једна шоља шећера
  • 200 г пиреа од бундеве
  • једна кашичица лимуновог сока
  • 3/4 шоље брашна
  • једна кашичица прашка за пециво
  • две кашичице цимета
  • пола кашичице соли
  • прстохват мускатног орашчића и ђумбира

За фил:

  • 250 г сремског сира
  • четири кашичице маргарина (растопљеног)
  • две кашичице киселе павлаке
  • једна шоља шећера у праху
  • пола кашичице ванилин-шећера

Састојке за тесто умутити електричним миксером, почевши од јаја и завршивши с бундевом и лимуновим соком. Улити смесу у посуду за печење величине 25 пута 30 цм. Пећи на 180 степени око 15 минута. Извадити из рерне, пустити врло кратко да се прохлади, посути кристал шећером, окренути на мокру крпу. Заролати и оставити ролат да се хлади. У међувремену приправити намаз: измиксати сир, маргарин, павлаку и на крају умешати шећер у праху и ванилин-шећер. Мешати док не постане глатки намаз. Тиме у танком слоју филовати роладу и оставити у фрижидеру бар два сата. Пред послуживање изрезати на плошке.

Коментари0
78c57
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља