субота, 06.03.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
понедељак, 25.01.2021. у 11:48

Лосос у павлаци

(Фото Pixabay/Yenni Vance)

Потребно је:

  • филе свежег лососа
  • мања главица црног лука
  • путер
  • 0,5 дл млека
  • 2 дл неутралне павлаке
  • смеђи шећер
  • ½ кашике брашна

У дубљем суду растопити путер и на њему пропржити ситно насецкани лук, док не постане стакласт. Додати мало смеђег шећера, пола кашике брашна и све добро измешати. Прелити млеком и мешати док не постане густо, а затим додати павлаку и сачекати да проври.

Лосос исећи на комаде дебљине палца и додати их у припремљену смесу, посуду покрити и оставити да стоји пет минута, без поновног стављања на штедњак, да се лосос не би исушио. Уз то сервирати свежу зелену салату.

Коментари2
6ddb2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
Postovani@Slankamenac,imate pravo.Lososu treba dosta vremena da se isprzi ,gotovo vise vremena nego svinjeca vratna karbonada.Jer se file lososa sece debelo(oko 4 cm)tako je ukusniji i socniji.Dok stavljati u lonac dimljeni losos je besmisleno jer se on sece tanko kao i prsut.Osim toga ukusniji je hladan i kao predjelo bez sosa.Kad smo vec tu ja bih ovu pavlaku zamenio sa rokford sirom(otopljenim).Ukus je oporniji i mnogo vise pase belom suvom vinu.....
slamkamenac
Ako ja ovo razumem dobro, recept predlaze da jedemo "zivu" ribu bez przenja ili kuvanja, samo onoliko termicke obrade koliko pruzi vruc sos? Neka hvala!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља