Потребно је:
- За тесто
- 2 јајета
- прстохват соли
- 8 великих кашика оштрог брашна
- 2 дл млека
- 2 кашике уља
- око 5 дл киселе воде
За фил
- 2 пуне кашике млевених ораха по палачинки
- 1 кашичица шећера по палачинки (по жељи може и више)
- 1 ванилин-шећер
- 80 г маслаца
- 1 л млека
Припремити тесто од наведених састојака па испећи палачинке. За фил помешати орахе, шећер и ванилин-шећер. Подмазати маслацем посуду у којој ће се палачинке пећи. Загрејати пећницу на 200 степени.
На сваку печену палачинку ставити две пуне кашике ораха, смотати је и слагати једну до друге у посуду за печење, док се све не потроше. На штедњаку угрејати 1 л млека (довољно за 15 палачинки) и 80 г маслаца, засладити по укусу (али и не мора, јер је шећер и у надеву с орасима) па лагано прелити преко палачинки и све ставити у загрејану пећницу на око 15 минута. Палачинке и ораси ће упити готово све млеко и постати посебно укусне и кремасте.
Фото и рецепт Марина Стрмотић (Марина Марс)