Уторак, 09.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Нови зелени развој у Сјаосинг Анлингу

На слици је првобитна област бујне корејске борове шуме у резервату девичанских шума корејског бора у граду Вујинг, округ Фенглин, град Јичун, провинција Хеилонгђијанг, 10. августа 2010. (Фотографија Ванг Џифу/Гуангминг)

Високе планине Синг Ана окружују огромне шуме и дубоко море.

У јуну су планине Сјаосинг Ан бујне и зелене, а црвени бор, бреза и ариш, који се не виде на први поглед, уживају у топлим сунчевим зрацима.

Град Јичун се налази у североисточном делу провинције Хеилонгђијанг и средишњем делу планине Сјаосинг Ан. Богат је шумским ресурсима и има највећу површину корејског бора на свету. Огромно прашумско подручје обилује разноврсним животињским и биљним ресурсима, укључујући 10 врста националних строго заштићених животиња, 54 врсте националних заштићених животиња и 1.390 врста из 177 породица и родова различитих виших биљака.

Пошто је на планинама Сјаосинг Ан потпуно заустављена комерцијална сеча природних шума 2014. године, еколошка заштита и зелени развој постали су консензус локалног становништва. Након што је сеча заустављена, укупно је засађено 200 милиона стабала и 1,8 милиона му шуме у шумском подручју Сјаосинг Анлингу у Јичуну. Чувари шума су већ скоро деценију заслужни за шуму без сече дрвећа.

Данашњи Јичун, вођен зеленим развојем, кренуо је брзо путем индустријске трансформације и надоградње, снажно развијајући еко-туризам, подшумску економију, мењајући планинско рударство за пошумљавање планина те константно претварајући еколошке предности у индустрије предности. Полако, али сигурно се ради на развоју складног суживота човека и природе и координисаног унапређења привредног развоја и заштите животне средине.

Дана 17. јануара 2013. године, фотографија приказује измаглицу у сликовитом подручју Курбин Риме у граду Хонгсинг, округ Фенглин, град Јичун, провинција Хеилонгјианг. (Фотографија Ванг Џифу/Гуангминг)

Дана 31. марта 2015. године, кинеска патка мергансер, национална строго заштићена животиња, лети изнад реке Тангванг у округу Јимеи, град Јичун, провинција Хеилонгђанг. (Фотографија Ванг Џифу/Гуангминг)

Дана 30. септембра 2018. године, главни врх Ђинцу на планини у Ђиншантуну, округ Ђинлин, град Јичун, провинција Хеилонгђијанг, прекривен је црвеним листовима. (Фотографија Ванг Џифу/Гуангминг)

31. јануара 2020. године, туристи посматрају измаглицу са чамца у сликовитом подручју Курбин Риме у граду Хонгсинг, округ Фенглин, град Јичун, провинција Хеилонгјианг. (Фотографија Ванг Џифу/Гуангминг)

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.