Уторак, 27.09.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа
ЦР­НО­ГОР­СКА ПО­ЛИ­ЦИ­ЈА УХАП­СИ­ЛА СРП­СКОГ ДР­ЖА­ВЉА­НИ­НА

До­шао у Ник­шић да спре­чи крв­ну осве­ту?

Увиђај после убиства у београдском кафићу Ритуал (Принскрин)

Срп­ски др­жа­вља­нин Урош Н. ухап­шен је у Ник­ши­ћу и спро­ве­ден у за­твор у Спу­жу, а по­ли­ци­ја и ту­жи­ла­штво Цр­не Го­ре про­ве­ра­ва­ју ин­фор­ма­ци­ју да ли је у ту др­жа­ву ушао с на­ло­гом да уби­је Ник­ши­ћа­ни­на Ми­ја Жи­жи­ћа. Мо­тив би, ка­ко пре­но­се та­мо­шњи ме­ди­ји, би­ло спре­ча­ва­ње крв­не осве­те за уби­ство Лу­ке Жи­жи­ћа у Бе­о­гра­ду, ли­кви­да­ци­јом Ми­ја Жи­жи­ћа, ње­го­вог оца.

Ср­бин је при­ве­ден под сум­њом да је по­се­до­вао фал­си­фи­ко­ва­на до­ку­мен­та, због че­га му је од­ре­ђен 30-днев­ни при­твор. Цр­но­гор­ски ме­ди­ји пре­но­се да је по­ли­ци­ја оба­ве­сти­ла Ми­ја Жи­жи­ћа о хап­ше­њу Уро­ша Н. и ње­го­вим на­ме­ра­ма у Цр­ној Го­ри. Из по­ли­ци­је за са­да не на­во­де мно­го де­та­ља, сем да се сум­ња да је при­ве­де­ни имао по­ма­га­че. Ка­ко се са­зна­је, Урош Н. је код се­бе имао ла­жна хр­ват­ска до­ку­мен­та. От­кри­вен је слу­чај­но, у ру­тин­ској кон­тро­ли, а по­ли­цај­ци­ма су би­ла сум­њи­ва ње­го­ва хр­ват­ска до­ку­мен­та на­кон што су му на ру­ци ви­де­ли те­то­ва­жу са гр­бом Ср­би­је.

У ње­го­вом те­ле­фо­ну по­ли­ци­ја је на­вод­но на­шла пре­пи­ску са др­жа­вља­ни­ном Ср­би­је ко­ји се до­во­ди у ве­зу са уби­ством Лу­ке Жи­жи­ћа, 28. апри­ла у Бе­о­гра­ду. Уби­ца је та­да при­шао Лу­ки у ње­го­вом ка­фи­ћу „Ри­ту­ал” у Но­вом Бе­о­гра­ду и у ње­га ис­па­лио 10 хи­та­ца из пи­што­ља ЦЗ 99. Под сум­њом да је убио Жи­жи­ћа, не­ко­ли­ко да­на ка­сни­је ухап­шен је Сте­фан М. (23) из Кра­ље­ва, ко­ји је иден­ти­фи­ко­ван на осно­ву ДНК ана­ли­зе и ан­тро­по­ло­шког ве­шта­че­ња.

Цр­но­гор­ски ме­ди­ји пре­но­се са­зна­ња из по­ли­ци­је да је у во­зи­лу Уро­ша Н. на­ђен дур­бин и да се сум­ња да га је оруж­је тек че­ка­ло на не­кој ло­ка­ци­ји. Уви­дом у ње­гов те­ле­фон от­кри­ве­на је пре­пи­ска са са­рад­ни­ци­ма, из ко­је про­из­ла­зи да је са са­у­че­сни­ци­ма пла­ни­рао Жи­жи­ће­во уби­ство ка­ко би спре­чи­ли крв­ну осве­ту. Кон­так­ти­рао је, ка­ко се до­да­је, и са Ср­ђа­ном К, ко­ји је, ка­ко се прет­по­ста­вља, са Мар­ком Ђ. уче­ство­вао у уби­ству Лу­ке Жи­жи­ћа.

Овај зло­чин, ка­ко смо та­да пи­са­ли, до­го­дио се пред ве­ли­ким бро­јем све­до­ка и сни­ми­ле су га ка­ме­ре. Уби­ца је об­у­чен у рад­но оде­ло, са кач­ке­том, ма­ском и у ру­ка­ви­ца­ма ушао у ка­фић и за­мо­лио да оде до то­а­ле­та. Ка­да је иза­шао, при­шао је Лу­ки и пу­цао у ње­га. Од­мах су ско­чи­ли Лу­кин брат и њи­хов при­ја­тељ, ко­ји су се ту за­те­кли. Ус­пе­ли су на­крат­ко да га за­др­же и ски­ну му ма­ску али се он ис­тр­гао и по­бе­гао на елек­трич­ном тро­ти­не­ту, оста­вив­ши за со­бом мно­го фо­рен­зич­ких тра­го­ва. По­ли­ци­ја је по­сле не­ко­ли­ко да­на са­оп­шти­ла да је ухап­си­ла осум­њи­че­ног Сте­фа­на М. Ка­сни­је је ре­че­но да се овом мла­ди­ћу при­пи­су­је и ли­кви­да­ци­ја Ни­ко­ле Зе­че­ви­ћа у Кра­гу­јев­цу, 12. фе­бру­а­ра про­шле го­ди­не, ко­ја је та­ко­ђе сни­мље­на ка­ме­ром.

Мо­ти­ви за ова два уби­ства за са­да ни­су по­зна­ти. Жи­жић ни­је при­па­дао кри­ми­нал­ним кру­го­ви­ма, док се Зе­че­ви­ће­во име до­во­ди у ве­зу са јед­ном пуц­ња­вом у Кра­гу­јев­цу. Сум­ња се да је уби­ца у њих пу­цао за но­вац, али се још не зна ко је на­ру­чи­лац тих зло­чи­на.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Иван Грозни
Племенско друштво.
Кандела бр. 12
Како да спречи крвну освету, кад је намеравао да убије још једног члана фамилије, и то оца убијеног? Крвна освета спречава се дуготрајним и стрпљивим преговорима који резултују помирењем, а не даљим убијањем.
Ja
Jednostavno, ubije oca i onda je time podmirena krvna osveta, odnosno ubijen jos jedan clan porodice, a drugi onda ostaje da zivi.
Ни по бабу ни по стричевима...!
За наручена убиства или плаћене убице мора се увести смртна казна или у најмању руку доживотна робија. Моја српска отаџбина није никада у историји имала оволико свирепих убистава и никада оволико равнодушних правника који не чине ништа да се ово зло заустави.
Trip
Pa to vec Jeste tako. Ali problem Kriminala samo se manjim delom može rešiti kaznama. Disfunkcionalni država podrazava želje gradjana da sami imaju oružje, da sami dele pravdu itd.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.