Četvrtak, 29.09.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
CR­NO­GOR­SKA PO­LI­CI­JA UHAP­SI­LA SRP­SKOG DR­ŽA­VLjA­NI­NA

Do­šao u Nik­šić da spre­či krv­nu osve­tu?

Увиђај после убиства у београдском кафићу Ритуал (Принскрин)

Srp­ski dr­ža­vlja­nin Uroš N. uhap­šen je u Nik­ši­ću i spro­ve­den u za­tvor u Spu­žu, a po­li­ci­ja i tu­ži­la­štvo Cr­ne Go­re pro­ve­ra­va­ju in­for­ma­ci­ju da li je u tu dr­ža­vu ušao s na­lo­gom da ubi­je Nik­ši­ća­ni­na Mi­ja Ži­ži­ća. Mo­tiv bi, ka­ko pre­no­se ta­mo­šnji me­di­ji, bi­lo spre­ča­va­nje krv­ne osve­te za ubi­stvo Lu­ke Ži­ži­ća u Be­o­gra­du, li­kvi­da­ci­jom Mi­ja Ži­ži­ća, nje­go­vog oca.

Sr­bin je pri­ve­den pod sum­njom da je po­se­do­vao fal­si­fi­ko­va­na do­ku­men­ta, zbog če­ga mu je od­re­đen 30-dnev­ni pri­tvor. Cr­no­gor­ski me­di­ji pre­no­se da je po­li­ci­ja oba­ve­sti­la Mi­ja Ži­ži­ća o hap­še­nju Uro­ša N. i nje­go­vim na­me­ra­ma u Cr­noj Go­ri. Iz po­li­ci­je za sa­da ne na­vo­de mno­go de­ta­lja, sem da se sum­nja da je pri­ve­de­ni imao po­ma­ga­če. Ka­ko se sa­zna­je, Uroš N. je kod se­be imao la­žna hr­vat­ska do­ku­men­ta. Ot­kri­ven je slu­čaj­no, u ru­tin­skoj kon­tro­li, a po­li­caj­ci­ma su bi­la sum­nji­va nje­go­va hr­vat­ska do­ku­men­ta na­kon što su mu na ru­ci vi­de­li te­to­va­žu sa gr­bom Sr­bi­je.

U nje­go­vom te­le­fo­nu po­li­ci­ja je na­vod­no na­šla pre­pi­sku sa dr­ža­vlja­ni­nom Sr­bi­je ko­ji se do­vo­di u ve­zu sa ubi­stvom Lu­ke Ži­ži­ća, 28. apri­la u Be­o­gra­du. Ubi­ca je ta­da pri­šao Lu­ki u nje­go­vom ka­fi­ću „Ri­tu­al” u No­vom Be­o­gra­du i u nje­ga is­pa­lio 10 hi­ta­ca iz pi­što­lja CZ 99. Pod sum­njom da je ubio Ži­ži­ća, ne­ko­li­ko da­na ka­sni­je uhap­šen je Ste­fan M. (23) iz Kra­lje­va, ko­ji je iden­ti­fi­ko­van na osno­vu DNK ana­li­ze i an­tro­po­lo­škog ve­šta­če­nja.

Cr­no­gor­ski me­di­ji pre­no­se sa­zna­nja iz po­li­ci­je da je u vo­zi­lu Uro­ša N. na­đen dur­bin i da se sum­nja da ga je oruž­je tek če­ka­lo na ne­koj lo­ka­ci­ji. Uvi­dom u nje­gov te­le­fon ot­kri­ve­na je pre­pi­ska sa sa­rad­ni­ci­ma, iz ko­je pro­iz­la­zi da je sa sa­u­če­sni­ci­ma pla­ni­rao Ži­ži­će­vo ubi­stvo ka­ko bi spre­či­li krv­nu osve­tu. Kon­tak­ti­rao je, ka­ko se do­da­je, i sa Sr­đa­nom K, ko­ji je, ka­ko se pret­po­sta­vlja, sa Mar­kom Đ. uče­stvo­vao u ubi­stvu Lu­ke Ži­ži­ća.

Ovaj zlo­čin, ka­ko smo ta­da pi­sa­li, do­go­dio se pred ve­li­kim bro­jem sve­do­ka i sni­mi­le su ga ka­me­re. Ubi­ca je ob­u­čen u rad­no ode­lo, sa kač­ke­tom, ma­skom i u ru­ka­vi­ca­ma ušao u ka­fić i za­mo­lio da ode do to­a­le­ta. Ka­da je iza­šao, pri­šao je Lu­ki i pu­cao u nje­ga. Od­mah su sko­či­li Lu­kin brat i nji­hov pri­ja­telj, ko­ji su se tu za­te­kli. Us­pe­li su na­krat­ko da ga za­dr­že i ski­nu mu ma­sku ali se on is­tr­gao i po­be­gao na elek­trič­nom tro­ti­ne­tu, osta­viv­ši za so­bom mno­go fo­ren­zič­kih tra­go­va. Po­li­ci­ja je po­sle ne­ko­li­ko da­na sa­op­šti­la da je uhap­si­la osum­nji­če­nog Ste­fa­na M. Ka­sni­je je re­če­no da se ovom mla­di­ću pri­pi­su­je i li­kvi­da­ci­ja Ni­ko­le Ze­če­vi­ća u Kra­gu­jev­cu, 12. fe­bru­a­ra pro­šle go­di­ne, ko­ja je ta­ko­đe sni­mlje­na ka­me­rom.

Mo­ti­vi za ova dva ubi­stva za sa­da ni­su po­zna­ti. Ži­žić ni­je pri­pa­dao kri­mi­nal­nim kru­go­vi­ma, dok se Ze­če­vi­će­vo ime do­vo­di u ve­zu sa jed­nom puc­nja­vom u Kra­gu­jev­cu. Sum­nja se da je ubi­ca u njih pu­cao za no­vac, ali se još ne zna ko je na­ru­či­lac tih zlo­či­na.

Komentari5
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Иван Грозни
Племенско друштво.
Кандела бр. 12
Како да спречи крвну освету, кад је намеравао да убије још једног члана фамилије, и то оца убијеног? Крвна освета спречава се дуготрајним и стрпљивим преговорима који резултују помирењем, а не даљим убијањем.
Ja
Jednostavno, ubije oca i onda je time podmirena krvna osveta, odnosno ubijen jos jedan clan porodice, a drugi onda ostaje da zivi.
Ни по бабу ни по стричевима...!
За наручена убиства или плаћене убице мора се увести смртна казна или у најмању руку доживотна робија. Моја српска отаџбина није никада у историји имала оволико свирепих убистава и никада оволико равнодушних правника који не чине ништа да се ово зло заустави.
Trip
Pa to vec Jeste tako. Ali problem Kriminala samo se manjim delom može rešiti kaznama. Disfunkcionalni država podrazava želje gradjana da sami imaju oružje, da sami dele pravdu itd.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.