Понедељак, 28.11.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Светска интернет конференција Вуџен самит 2022

Дана 6. новембра 2022. туристички брод плови сликовитим подручјем Сиџа у Вуџену (Фото: Гуангминг)

Познат и као Венеција Истока, Вуџен је поново пригрлио савремени интернет и привукао пажњу света. Ово је девета година Светске интернет конференције.

Сваке године неколико хиљада представника из више од 80 земаља и региона окупља се у прелепом воденом селу Вуџен како би разговарали о будућности интернета. Ове године учешће је пријавило 120 земаља и региона и готово 2.000 представника.

Дигитализација, умрежавање и вештачка интелигенција обликују све области друштвеног живота и привреде. Интернет доноси хиљаде година развојних могућности у напретку људске цивилизације.

Овај Вуџен самит треба да допринесе мудрости, снази и развоју у изградњи умреженог света, стварању дигиталне будућности и изградњи заједнице са заједничком будућношћу у сајбер простору. Било да се ради о 20 потфорума који се фокусирају на сарадњу и развој, технологију и индустрију, хуманистичке науке и друштво, управљање и безбедност, под називом „Светлост интернета” на којој учествује више од 270 кинеских и страних компанија или „Изградњи заједничке будућности у сајбер простору” који се фокусира на најновија открића из области вештачке интелигенције и интернет технологија, људи могу да осете глобално учешће и равноправан дијалог када граде заједницу са заједничком будућношћу у сајбер простору.

Сајбер простор је заједнички дом човечанства, а његову будућност треба заједнички да контролишу све земље света, а не једна држава или више земаља.

Кина улаже убрзане напоре како би се што пре изградила заједница са заједничком будућношћу у сајбер простору, која ће доприносити мудрости, снази, светском миру и развоју, као и напретку људске цивилизације.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.