Четвртак, 26.01.2023. ✝ Верски календар € Курсна листа

62 године успешног пословања

(Фото Хемофарм)

Хемофарм је и у 2022. наставио свој раст и годину завршава са изузетним пословним резултатима, речено је на свечаном коктелу који је регионални лидер у фармацеутској индустрији уприличио за пријатеље, пословне партнере и сараднике. Хемофарм је прославио 62 године успешног пословања, истичући да је добро здравље сваког појединца основна мисија компаније и њено највеће богатство.

Највећи успех у 2022. години везан је за пословање у изузетно захтевном амбијенту, у којем је компанија Хемофарм [1] испоручила своје производе на сва тржишта на којима СТАДА Група послује, у количини која је захтевана и у квалитету који се подразумева. Од 2006. године, од када је Хемофарм део СТАДА ГРУПА, ИНВЕСТИРАНО ЈЕ ПРЕКО 400 МИЛИОНА ЕУР.

„Фокусирајући се на раст, иновације и оперативну изврсност, настављамо да развијамо Хемофарм као модерну и одговорну компанију.

Следећи путоказе одрживог развоја, настављамо стазама које нису утабане и једноставне, али су наше јасно опредељење. И даље ћемо тежити да кроз унапређење и развој Хемофарма, доприносимо одрживом развоју целокупног друштва. Када је реч о пословању, наставили смо да се крећемо узлазном путањом. ОВУ ГОДИНУ ЗАВРШАВАМО СА 306 МИЛИОНА ПРОИЗВЕДЕНИХ ПАКОВАЊА, што представља ПОРАСТ ОД 6.8% У ОДНОСУ НА ПРОШЛУ ГОДИНУ. КАО ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НЕМАЧКИХ ИНВЕСТИТОРА, и у овој години смо наставили са инвестицијама. У ХЕМОФАРМ ГРУПУ У 2022.

УЛОЖЕНО ЈЕ ОКО 25 МИЛИОНА ЕУР У СТРАТЕШКЕ ПРОЈЕКТЕ. Наш портфолио је наставио да расте, а најважније од свега је да смо остали домаћи и регионални тржишни лидер у одрживом развоју и најодлучнији борац за здравље људи”, поручио је ДР РОНАЛД ЗЕЛИГЕР, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ХЕМОФАРМА, и додао да је Хемофарм сачувао лидерску позицију на тржишту Србије.

Према његовим речима, Хемофарм је не само лидер у фармацеутској индустрији, већ и родончелник одрживог, паметног и одговорног пословања на овим просторима. Ове године је објављен и 10. јубиларни извештај о одрживом пословању [2]. Заузимајући ВИШЕ ОД 70% УКУПНОГ ИЗВОЗА ФАРМАЦЕУТСКИХ ПРОИЗВОДА ИЗ ЗЕМЉЕ, вршачка компанија је уједно и највећи српски извозник лекова. ПОСЛУЈЕ НА ЧЕТИРИ КОНТИНЕНТА и има ТИМ ОД ОКО 4000 ЗАПОСЛЕНИХ. Хемофарм је присутан на скоро 40 тржишта света и убраја се у највеће фармацеутске произвођаче овог региона.

„Поред свих успеха, посебно смо поносни на Хемофарм фондацију која наредне године прославља 30. рођендан. Њена истрајност у борби за здравље људи, доказ је да посвећеност и вера у свако добро појединца, могу променити свет и створити боље место за живот свих нас”, истакао је Зелигер овом приликом.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.