Потребно је (за 2 особе):
• 2 тортиље
• 200 г пилећих батака
• 1 главица црвеног лука
• прстохват оригана
• со, бибер
• помфрит
За цацики прелив:
• 1 краставац
• 150 г киселе павлаке
• 1 чен белог лука
• парадајз и зелена салата по жељи
Пилећи батак исећи на трачице и ставити га у већ загрејану шерпу без уља. Када батак отпусти своју масноћу, додати му црвени лук сечен на ребарца. Маса је готова када вода испари. На крају додати оригано и со.
Краставац изрендати и заједно са сецканим луком додати у киселу павлаку.
Тортиљу премазати цацики сосом, додати припремљену масу од пилетине и по жељи додати парадајз и зелену салату. Уролати и послужити с помфритом.
Рецепт и фото М. Пршић