недеља, 25.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 15.10.2020. у 10:34

Фини гулаш

(Фото Пиксабеј)

Потребно је

  • 750 г говеђег меса
  • 3 до 4 главице, веће, црног лука
  • кашика свињске масти
  • кашика туцане паприке, слатке
  • со
  • пола шоље парадајз-пиреа
  • 1 чаша црног вина
  • прстохват кима
  • 2 до 3 чена белог лука
  • сок од пола лимуна
  • босиљак/нана свеж/сушен

Месо исећи на коцке. Ољуштити лук и исећи па пропржити на мало масти док не добије златножуту боју. Додати месо, парадајз-пире, посути алевом паприком, сипати со и бибер по укусу. Добро промешати па поклопити. С додавањем мало воде оставити да се кува око сат и по, на нижој температури. Повремено доливати црно вино. На самом крају кувања, после 60–70 минута, додати помешан уситњен бели лук, ким, босиљак или нану и мало сока од лимуна. Оставити да се крчка још 15 до 20 минута. Служити топло с кромпир-пиреом, обареном тестенином, сезонском салатом.

Коментари0
17fb8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља