субота, 28.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 06.11.2020. у 11:00

Пуњена бундева

(Фото Младен Пршић)

Потребно је:

  • једна средња бундева
  • 250 г млевеног меса
  • 100 г црног лука
  • 100 г шаргарепе
  • 100 г парадајза
  • један децилитар парадајз-пиреа
  • 100 г ренданог качкаваља
  • со и бибер по укусу

Опрати бундеву, исећи напола, очистити од семенки и издубити. Лук и шаргарепу исећи на коцкице. Парадајз са задње стране засећи и убацити у кључалу воду на пет минута, извадити и убацити у хладну воду, а потом ољуштити и исећи на коцке. Лук пропржити у тигању док не добије златну боју, додати шаргарепу па још мало пржити. Додати месо, парадајз и парадајз-пире. Надев динстати десетак минута затим зачинити. Док се спрема надев, издубљену бундеву ставити у рерну загрејану на 200 степени на 15 минута, извадити и напунити надевом. Бундеву пећи 20 минута, извадити и посути качкаваљем, па накратко поново запећи.

Коментари0
fe0c7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља