субота, 23.01.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 26.11.2020. у 11:19

Пребранац

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • ½ кг тетовца
  • ½ кг црвеног лука
  • шољица зејтина
  • кашика алеве паприке
  • свежа љута папричица
  • петнаестак зрна бибера
  • два листа лорбера
  • ½ кесице млевеног белог бибера
  • со

Пасуљ се предвече очисти, опере и потопи у хладну воду, да преноћи. Ујутру се налије свежом водом и стави на плотну колико да проври. Процеди се, поново налије, па опет на шпорет, где ће се кувати с листовима лорбера сат или дуже, док не смекша, али да се не раскува.

У међувремену се ољушти и ситно исецка лук, који се динста на зејтину овлаш посољен и с бибером у зрну, а све уз непрестано мешање, док не почне да руди. Тад се заспе алевом паприком, дода се ситно исецкана свежа љута папричица, па половина преспе у суд у којем ће се запећи.

Преко се саспе процеђени пасуљ, све се запраши млевеним бибером и посоли по укусу, а одозго онај преостали лук. Неки сада ово неодмерено промешају. Може и тако, мада нема потребе.

Сад би све то требало налити шољом воде у којој се пасуљ кувао, па тек онда гурнути у рерну, где ће се крчкати и „запецати” на температури од око сто осамдесет степени, бар пола сата.

Да ли ће се јести врео или расхлађен, само је ствар укуса.

Коментари0
588a8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља