Slatki rolat
Potrebno je:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 3 kašike ulja
- za nadev, po želji, marmelada, krem, nutela
- šećer u prahu za posipanje
Umutiti mikserom jaja u čvrstu penastu smesu, u to polako ručno mešajući dodati ulje i prosejano brašno, jednu po jednu kašiku. Dobijenu masu sipati na papir za pečenje u veliki pleh iz rerne. Peći u zagrejanoj rerni na 175 stepeni, oko 20 minuta. Pečeni biskvit urolati polako, s papirom u kojem se pekao, i pustiti da se malo prohladi. Pažljivo odmotati, skinuti papir, namazati roladu marmeladom ili džemom po želji, zarolati, posuti šećerom u prahu i služiti uz kafu, čaj, mleko, smuti. Umesto marmelade može se, po želji, namazati i nekim kremom ili nutelom.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.