Grenadir marš
Potrebno je:
- 250 g širokih rezanaca
- 1 crveni krompir
- 100 g slanine
- 3 glavice crnog luka
- 5 g soli
- 3 g aleve paprike
- 2 g bibera
Ogulite krompir isecite na kockice dva puta dva santimetra i stavite da se kuva u slanoj vodi. U tiganju propržite slaninu isečenu na kocke jedan puta jedan santimetar. Kada slanina dobije zlatnožutu boju, dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok luk ne omekša. Kada je gotovo, smanjite temperaturu i dodajte alevu papriku. Stavite rezance da se kuvaju. Kada je krompir skuvan, dodajte ga u tiganj sa slaninom i lukom i lagano promešajte da se krompir ne raspadne, pa dodajte skuvane rezance. Začiniti solju i biberom i po potrebi dodajte malo vode u kojoj su se kuvali rezanci.
Služi se toplo kao zasebno jelo ili prilog.
Подели ову вест





Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.